Vadai Ágnes: percemberek izmoznak a semmiért

Vadai Ágnes: nem kerül napirendre a svédek NATO-csatlakozása.
Kép forrása: MTI

Jövő héten sem lesz napirenden a svéd NATO-csatlakozás ratifikációja. Percemberkék izmoznak a semmiért – írja Vadai Ágnes.

Az Országgyűlés őszi ülésszaka szeptember 25-én hétfőn kezdődik, és két napig tart. A napirendről lesöpörték a svéd NATO-csatlakozás ratifikálásának kérdését. A svédek csatlakozását Törökország és Magyarország blokkolja, és annak ratifikálása még mindig kérdéses.

Nevetséges indokkal tiltakoznak a fideszesek: Gulyás Márton miatt nincs svéd NATO-csatlakozás? Ő szólal meg ugyanis abban az ominózus filmben, amely bemutatja, mit tett Orbán Viktor a jogállammal.

Az ülésszak során a képviselők módosítják a Lázár-féle építési törvényt, amelyet korábban az Országgyűlés elfogadott, de az elnök nem írt alá. Az Alkotmánybírósághoz fordultak normakontrollért, és az Alkotmánybíróság arra az álláspontra jutott, hogy a törvény felülbírálható rendelettel, ami a jogbiztonságot veszélyezteti.

A svéd NATO-csatlakozás kérdése már hosszú ideje függőben van, és nem világos, hogy a magyar kormány milyen feltételeket állít a svéd csatlakozás támogatásához. Legutóbb egy tízperces társadalomtudományi videót hoztak fel indokként, amely a demokrácia és az EU témáját boncolgatja. Ennek kapcsán magyar és svéd politikusok között vita alakult ki.

Az Országgyűlés ülésszakának napirendjében tehát a svéd NATO-csatlakozás ratifikálásáról szóló szavazás hiányzik, míg a Lázár-féle építési törvény módosításával foglalkoznak. Az eredeti törvényt az Alkotmánybíróság normakontrollért küldte vissza, és most új változatával foglalkoznak az Országgyűlésben.

A svéd NATO-csatlakozás kérdése már korábban is napirendre került volna, de a Fidesz bojkottja miatt ez nem valósult meg.

Ahogy Vadai Ágnes írja: percemberkék izmoznak a semmiért.

További cikkeinkért kattints ide! Ha főznél velünk valami költségkímélőt, ezt a csatornát ajánljuk.

loading...