Nagy a baj: olyan dokumentum került ki, ami egész Európára veszélyt jelent

Fordulat előtt állunk: jönnie kell a magyar eurónak
Fotó: Ellenszel.hu

Nagy a baj: egy nívós médiaközpont, a Reuters információi szerint az egész EU-ra komoly veszélyt jelentenek az Orbán Viktor féle politikusok.

A 2030-as évekre ugyanolyan kritikus lehet az EU függősége Kínától az akkumulátorok és üzemanyagcellák területén, mint amilyen függőséget az Oroszországtól való energiaimport jelentett a háború előtt – derült ki egy olyan dokumentumból, melyet az uniós vezetők számára készítettek.

Nagy a baj, Kína a láthatáron

Ez a dokumentum ad alapot azoknak az európai gazdaság jövőjéről szóló megbeszéléseknek, amiket október 5-én szerveznek. Az EU-s vezetők egyre nagyobb aggodalommal figyelik Kína növekvő globális szerepét és gazdasági súlyát. Épp ezek miatt az Európai Bizottság olyan javaslatokat terjesztett elő, melyeknek célja, hogy ezt a nagyon ártalmas Kína-függőséget csökkentse.

A dokumentum kiemeli, hogy a nap- és szélenergia is megfelelő megoldásokat kínál az Európai Uniónak. (Orbánék persze hallani sem akarnak a környezetvédelemről, unokáink és a mi jövőnkről.)

A jelentés szerint, ha határozott intézkedéseket nem tesznek a jelenlegi függőség csökkentésére, az európai energiarendszer 2030-ra úgy függ majd Kínától, mint azelőtt Putyinéktól.

Az Európai Bizottság kimutatta, hogy az EU 2021-ben Oroszországtól szerezte be gázfogyasztásának több mint 40 százalékát, az olajimport 27 százalékát és a szénimport 46 százalékát. Kínától ugyanilyen vagy hasonló formában csak azok a kormányok akarnak függni, mint amilyen Orbáné. Autoriter, az emberi jogokat és a jólétet semmibe vevő hatalmaskodók.

A dokumentum szerint hasonló problémák merülhetnek fel a digitális technológiák terén is. Az érzékelők, drónok, tárolóeszközök és adatátviteli hálózatok iránti kereslet meredeken emelkedik az elkövetkező években. Bár az EU bizonyos területeken erős, más területeken komoly gyengeségekkel küzdhet. A jelentés szerint 2030-ra ez a külföldi függőség komoly kihívást jelenthet a termelékenység növekedése szempontjából.

Ezért is fontos, hogy az európai parlamenti választásokra készülve jól döntsünk. A lehető legtöbb országban európai értékrenddel bíró képviselőket válasszunk a Kína- és oroszbarát Orbán-félék helyett!

További cikkeinkért kattints ide! Ha szeretnél költségkímélő és finom ételeket főzni, ide kattints!

loading...