Nyugdíjasok százezrei járnak rosszul a télen

A nyugdíjasok ismét rossz helyzetbe kerülnek.
fotó: ellenszel.hu

Baljós figyelmeztetést adott ki Gy. Németh Erzsébet, szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter. Nyugdíjasok százezrei járhatnak rosszul a télen.

Árnyékkormány: Közeleg a tél, közeleg a nyugdíjkrízis – Nyugdíjasok százezreinek nem marad majd pénze élelmiszerre a rezsi kifizetése után.

Az Eurostat legutóbbi elemzése szerint tavaly már 170 ezer nyugdíjasnak nem maradt pénze a rezsi kifizetése után. Ez a szám az Orbán-kormány tavalyi rezsiemelése és az orbáni infláció miatt idén tovább nőtt. A közelgő tél miatt pedig a fűtési költségek elvihetik az idősek élelmiszerre szánt pénzét is.

Az Árnyékkormány szerint csak a negyedévente fizetett nyugdíjkorrekció segíthet a nyugdíjasokon, akiknek az orbáni infláció és a rezsiemelés miatt már élelmiszerre is alig marad pénze. Az árak ugyanis olyan gyorsan nőnek, hogy az évente fizetett nyugdíjkorrekció már nem elég, a nyugdíjemelés összegét pedig felfalták az áremelések. Nem engedhetjük meg, hogy az Európai Unió közepén nyugdíjasok százezrei éhezzenek és fázzanak, miközben a milliárdos fideszes elit tovább dőzsöl! Amíg azonban Orbán marad, marad az orbáni infláció, marad a rezsiemelés.

A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány készen áll arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek” – zárja közleményét a párt.

A nyugdíjasok eddig sem voltak könnyű helyzetben, ezúttal ismét ők lesznek ennek az embertelen rendszernek az áldozatai.

További cikkeinkért kattints ide! Ha kiadós, de olcsó ételeket keresel, ide kattints!

loading...