Tartson velünk, ha Önnek is mumus a lakásfelújítás!

A lakásfelújítás tipikus időszaka a nyár, és elsősorban nem a szabadságolások, hanem a kedvező időjárás miatt, hiszen a hőmérséklet, a csapadékmennyiség is ideális, ha festésről van szó.

 

A lakásfelújítás egyszerű vagy komplex feladat, attól függően, mit értünk alatta. Leggyakrabban tisztasági festést jelent, de burkolást, nyílászárócserét, falak áthelyezését, az elektromos és a vízvezetékek felújítását is érthetjük alatta, illetve beletartozhat a fűtéskorszerűsítés is. Nem mindegy tehát, melyiket tervezzük, mert házilagos kivitelezéssel legfeljebb a festés és a burkolás működhet. Így tehát először mérlegelni kell, mit is szeretnénk, illetve van-e keretünk arra, hogy szakembereket hívjunk, vagy amit tudunk, megcsináljuk magunk. 

 

DIY lakásfelújítás

 

A Festékpalota.hu beltéri falfesték kínálatában különféle típusú festékeket talál valamennyi felületre és problémára. Elegendő motiváció és némi kézügyesség, rátermettség birtokában bevállalhatjuk a festést vagy az egyszerűbb melegburkolatok lerakását, így bár időt áldozunk rá, de rengeteget spórolhatunk. Ugyanakkor vannak, akik bár megtehetnék, mégis maguk állnak neki, mert szeretnek alkotni, teremteni. A rendelkezésre álló költségvetés, illetve az elhatározásunk fényében tehát eldönthetjük, hogy melyiket választjuk. 

 

Sokakat visszatart a rájuk váró feladat nagysága, hiszen még egy tisztasági festés is néhány nap kemény munkával, rengeteg pakolással, takarítással jár, nem beszélve a festéssel járó feladatokról, hibalehetőségekről. 

 

Vállalkozó kedv és némi ügyesség birtokában azonban sokféle feladatot elvégezhetünk magunk is a falak festésén, dekorálásán kívül, például mázolhatjuk, lazúrozhatjuk a nyílászárókat, kerítéseket, elkészíthetjük vagy felújíthatjuk a padlóburkolatokat, giszkartonozhatunk is. 

 

Képezd magad, mielőtt nekiállsz!

 

Ma már számtalan szakmai, lépésről lépésre videós anyag elérhető a YouTube-on, így ha nekikezdenél egy munkának, érdemes tanulmányozni, mit hogyan csinálnak a szakemberek, mesterek. Jó néhány ügyes fogást elleshetünk tőlük, amivel megkönnyíthetjük, szebbé tehetjük a munkát, milyen buktatói vannak az egyes feladatoknak. 

 

De arról is bőséges információ áll rendelkezésünkre, hogy melyik munkához milyen anyagokat, milyen eszközöket szerezzünk be, és erről a szaküzletekben is készséggel adnak felvilágosítást.

 

Ezekre a munkákra hívjon szakembert!

 

Még a gyakorlott és ügyes barkácsolók számára is van néhány olyan szakmunka, amelyre nem vállalkoznak, ilyenek a villany-, a víz- és a fűtésszerelési, valamint kőműves munkák, továbbá a külső nyílászárók cseréje és a homlokzati hőszigetelés. Ezek ráadásul sok esetben garanciális munkák, amelyekre a jótállás csak abban az esetben vonatkozik, ha szakember által történt a beépítés. 

 

Ezeket a munkákat leszámítva viszont számtalan feladatot magunk is elvégezhetünk, amivel nemcsak akár jelentős költséget spórolhatunk, de önbizalomnövelőnek is jók lehetnek, és növelik az elégedettségünket.loading...