Ideje felkészülni a karácsonyi üzleti ajándékozásra!

A karácsony minden évben egy kiemelt időszak. Nemcsak a vásárlók, de a cégek számára is. Az ügyfelek körében már egyfajta elvárás lett az, hogy ilyenkor minden vállalkozás valamilyen kedvezménnyel, meglepetéssel rukkoljon elő. Ezért is olyan jó választás az üzleti ajándék, amivel mindenkit meglephetünk.

 

Az első lépés mindig a tervezés

 

Több kérdésre is választ kell adni: kinek akarjuk az ajándékot adni? Hogyan adjuk át? Mi legyen az ajándék? Utóbbira a legjobb választás lehet a Zefi Reklámajándék karácsony kategóriája, ahol mindent megtalálhatunk, ami ehhez a kiemelt időszakhoz illeszkedik. Választhatunk egy terméket, de akár egy egész ajándékcsomagot is összeállíthatunk, ha minél nagyobb hatást szeretnénk elérni.

 

Még mielőtt azonban elkezdünk válogatni a termékek között, érdemes egyet hátrébb lépni, és megvizsgálni azt a kérdést, hogy kinek szánjuk az ajándékot. Lehetőségből nincs hiány, hiszen külön készíthetünk ajándékcsomagot gyerekeknek, hölgyeknek, uraknak, fiataloknak, idősebbeknek. Gátat egyedül a képzeletünk szabhat, igazán kreatív megoldások is elérhetőek. Ha megvan pontosan a célközönség, akkor a következő lépés maguknak a termékeknek az összeválogatása.

 

Itt érdemes arra figyelni, hogy valóban hasznos eszközök és kiegészítők kerüljenek a csomagba. Ajánlott olyat választani, amit nemcsak az idei karácsonykor, de akár jövőre is tudnak használni. Minél többször kerül elő az ajándék, annál nagyobb lesz az egész promóciós kampány hatása és nagyobb valószínűséggel valósul meg a cél is. Tökéletes lehet egy csúcsdísz, egy karácsonyi témájú bögre, vagy akár egy komplett karácsonyfadíszszett is.

 

Hol lehet átadni a karácsonyi üzleti ajándékokat?

 

Ez az egyik leggyakoribb kérdés, mégis erre a legegyszerűbb a válasz. Lehetőségből, alkalomból nincs hiány. Ügyfeleknek akár a vásárlás során is mellékelhetjük az ajándékot, vagy amikor bejönnek a boltba, a telephelyre.

 

Ha üzleti partnerekről van szó, akkor az év utolsó, még karácsony előtti egyeztetése, tárgyalása is tökéletes alkalom lehet az ajándékozásra. Munkatársaknak pedig az évzáró program, az utolsó munkanap az ünnepi időszak előtt, vagy ha van külön karácsonyi rendezvény, annál nincs is jobb lehetőség az ajándékcsomagok átadására.

 

Mi érhető el a karácsonyi üzleti ajándékokkal?

 

Miért érdemes ilyet osztogatni? Rengeteg előnye van a céges karácsonyi ajándékoknak. Ilyen például az, hogy ezzel növelhetjük a vásárlók, üzleti partnerek és munkatársak bizalmát. Szorosabb kapcsolatot építhetünk ki, a kollégák is elégedettebb lesznek, növekszik a munkamorál. A bevételt is növelhetjük közvetve, mivel ezzel nemcsak a meglévő ügyfelek lojalitását fogjuk növelni, de teljesen új vásárlókat is be tudunk vonzani. 

 

A karácsonyi üzleti ajándékokat nem szabad kihagyni az év végi promóciós kampányból, mivel rengeteg lehetőség rejlik bennük, amivel a cég hírnevét és bevételét is növelhetjük.loading...