Szétszavaz a Momentum elnöksége az ellenzéki együttműködésről

fotó: Kele János FB-oldala

A Momentum-LMP háború érdekes fejleménye, hogy a liberális párt ökle, Kele János bejelentette, nem támogatja, hogy a Momentum együttműködjön az önkormányzati választáson az LMP-vel. Ez új mozzanat, amely azt mutatja, hogy a Momentum nem egységes ebben a kérdésben.

Kele a Momentum elnökségi tagja, és beleszállt Ungár Péterbe, akinek testvére nyaraltatta Orbán Viktort a horvátországi tengerparti villájában. Kele szerint ez mutatja, hogy az LMP valójában nem ellenzéki párt, inkább „társutas és élőskodő”, lám, Ungár vagyona is kormányzati együttműködésből gyarapodik.

Az LMP társelnöke azzal vágott vissza, hogy a radikális ellenzékiség nem vezet sikerre. A zöldpárt hitelesen képviseli a környezetvédelem ügyét, ráadásul ő közös listán indult a Momentummal, akkor nem volt ellene kifogásuk.

A vitában megszólalt a Momentummal kordont bontó Hadházy Ákos is, elítélve Ungárt, egyúttal megfeledkezve arról, hogy az ő zuglói indulását az LMP is támogatta. Ráadásul Ungár egy pártban volt vele, amikor Hadházy még az LMP társelnöke volt.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője már attól tart, hogy a Momentum feláldozza a sikeres budapesti együttműködést. Ha ezt teszik, lelkük rajta – tette hozzá Csárdi.

A Momentum nem határolódik el Kele Jánostól. A Momentum héttagú elnökségében az, hogy Kele hogyan dönt, és szavaz majd, miután kijelentette, hogy az LMP-vel nem tud támogatni együttműködést, az az ő dolga, ahogyan az is, hogy a másik hat hogyan voksol majd – jelezték a Klubrádiónak.

A háború mögött az húzódhat meg, hogy az LMP és a Momentum szavazói között van átjárás, és nem lesz mindegy, hogy ez a bázis melyik párt európai listáját támogatja majd.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...