Márki-Zay Pétert elítélték: kibújt a szög a zsákból

Márki-Zay Pétert elítélte a bíróság.
Kép forrása: Márki-Zay Péter/Facebook

Márki-Zay Pétert elítélte a bíróság. Korrupciós ügyben. A részleteket alább ismertetjük a Blikk információi alapján.

Márki-Zay Péter több mint százmillió forintos buszbizniszt a saját kampányfuvarosának szervezett ki a törvény megkerülésével. Jogerős bírósági ítélet született a korrupciós üggyel kapcsolatban.

Márki-Zay Péter vezette hódmezővásárhelyi önkormányzat több ponton megsértette a személyszállítási szolgáltatásokról szóló magyarországi törvényt. És a vonatkozó európai uniós rendeletet, ugyanis 3 évvel ezelőtt, 2020-ban a Jovány Busz Kft.-nek szervezték ki a helyi tömegközlekedést.

A Promenád.hu beszámolója szerint a Magyar Nemzet azt írja, hogy a lap birtokába jutott dokumentumokból az is kiderül, hogy a bírósága kimondta azt, hogy a polgármesternek nem volt jogalapja ahhoz, hogy ily módon rúgja fel a Volánbusz Zrt. állami társasággal kötött megállapodást a szolgáltatás ellátásáról. Éves szinten egyébként 100-150 milliós üzletről van szó.

A pert 3 évvel ezelőtt indította a város által kiírt pályázatra jelentkező VIP Travel Kft., akik sérelmezték, hogy Márki-Zayék részéről jogsértés érte őket, amikor ők a Jovány Busz Kft.-nek adták oda a munkát.

A lap azt írja, hogy a korrupciós ügy sokba fog kerülni a hódmezővásárhelyi adófizetőknek, ugyanis mivel jogerős ítélet született, így a vállalkozás kártérítési eljárást indíthat az önkormányzat ellen – írja a Blikk.

További cikkeinkért kattints ide! Ha a politika helyett főznél valami finomat, az EllenLábas csatornát ajánljuk.

loading...