Fontos figyelmeztetés: elveszítjük az orvosainkat és a diákokat

A DK válaszolt Szijjártónak. A képen Barkóczi Balázs.

Egyre kevesebb diák engedheti meg magának a továbbtanulást. Most veszítjük el a jövő orvosait és a tanárait – írja közleményében az Árnyékkormány.

Fontos figyelmeztetés: az utolsó esélyünket játsszuk el, ha nem vigyázunk

Egyre nagyobb terhet ró a hallgatókra az egyetemi tandíj kifizetése. Egy friss kutatás szerint a felvettek több mint fele inkább lemond a továbbtanulásról, ha nem veszik fel államilag finanszírozott képzésre, és magának kellene finanszíroznia a tanulmányait. De a kollégiumi férőhelyek elégtelensége és az elszálló albérletárak miatt azok sem mindig kezdhetik meg tanulmányaikat, akik bejuthattak az egyre csökkenő államilag finanszírozott helyek valamelyikére.

Az Árnyékkormány szerint most veszítjük el a jövő orvosait és tanárait. A legtöbb család az orbáni infláció miatt elszállt élelmiszerárak és lakbérek mellett képtelen segíteni a gyerekének a tanulmányai megkezdésében, főleg, ha még külön is kell költöznie az egyetem miatt. Orbán Viktor mégsem foglalkozik a fiatalok gondjaival, hagyja, hogy összetörjenek az álmaik és elveszi a jövőjüket.

A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány ezt nem fogja megengedni. A kormányváltás után letörjük az orbáni inflációt, és el fogjuk érni, hogy mindenki számára egyenlő feltételekkel legyen elérhető az oktatás” – zárja közleményét Barkóczi Balázs.

Fontos figyelmeztetés: olyan hamar fog eltűnni az orvosképzés, ahogy a tanárképzés.

További cikkeinkért kattints ide! Ha a politika helyett főznél valami finomat, ide kattints!

loading...