Árnyékkormány: Elítélte Szijjártót az Európai Parlament

Árnyékkormány: Elítélte Szijjártót az Európai Parlament a belarusz diktátor meglátogatásáért, egyedül az Orbán-kormány támogatja a háborús agresszorokat
Rónai Sándor

Árnyékkormány: Elítélte Szijjártót az Európai Parlament a belarusz diktátor meglátogatásáért, egyedül az Orbán-kormány támogatja a háborús agresszorokat.

Határozatban ítélte el Szijjártó Pétert, az Orbán-kormány külügyminiszterét az Európai Parlament, amiért idén februárban hivatalos látogatást tett Belarusz véreskezű diktátoránál, Alexandr Lukasenko elnöknél, aki nyíltan segíti Vlagyimir Putyin orosz elnököt az Ukrajna elleni háborúban.

Az Árnyékkormány szerint egyedül Orbán Viktor és kormánya támogatja nyíltan az orosz és fehérorosz diktátorokat az Európai Unióban. Ezzel Orbán elárulja Magyarország érdekeit és szövetségeseit, támogatja a háború elhúzódását és szégyent hoz a magyarokra. Putyin és Lukasenko nemcsak a saját népüknek okoznak mérhetetlen szenvedéseket, de Magyarország közvetlen szomszédjának, Ukrajnának és az ott élő magyar kisebbségnek is. Amíg Orbán marad, addig a magyar kormány a háborús agresszorok oldalán marad. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után helyreállítsa Magyarország tekintélyét az Európai Unióban és a NATO-ban, mert hazánk soha többé nem fog keleti diktátorokat kiszolgálni.

loading...