Fizetős lesz a Facebook a magyaroknak? Utánajártunk

Fizetős lesz a Facebook?

A Hírkereső legutóbbi 4 órában megjelent cikkei között a legolvasottabb a következő című cikk. „Most már biztos: fizetőssé válik a Facebook és az Instagram is.” Tényleg fizetős lesz a Facebook?

A cikkre kattintva a Promotions nevű oldalon találjuk magunkat. Ez a portál híres a hangzatos, tartalom nélküli címeiről. Megvizsgáltuk a szöveg tartalmát, és azt, hogy a cím állítása, miszerint már biztos, hogy fizetős lesz a Facebook és az Instagram is, mennyire van összhangban a valósággal.

Fizetős lesz a Facebook? Nem eszik olyan forrón a kását

A promotions egy helyesírási és stilisztikai hibáktól hemzsegő cikkben próbálja ráhozni a frászt az olvasókra. Az Ellenszél utánajárt, hogy az alaphír, amely a The New York Times oldalán jelent meg, pontosan miről is szól.

A Meta tervezi az előfizetési lehetőség bevezetését az Európai Unióban. Ez lehetővé tenné, hogy a Facebook és az Instagram ne jelenítse meg hirdetéseket a felhasználóknak, ha bizonyos összeget fizetnek. Emellett továbbra is ingyen használhatják a közösségi oldalakat reklámokkal. A pontos részletek, például az indulás időpontja és a díj nem ismertek még. Az sem világos, hogy az előfizetéses modell csak eltüntetné-e a hirdetéseket, vagy felfüggesztené az adatgyűjtést is, amíg fizetnek a szolgáltatásért.

A Promotions tehát megpróbálta úgy tálalni ezt a hírt, mintha maga a Messenger és a Facebook használatáért akarna pénzt kérni a cég. Erről azonban szó sincs.

Az Ellenszél nem ver át, további cikkeinkért kattints ide!

loading...