A DK buktatta le titkolózó szigetszentmiklósi polgármestert

Elege lett az osztrákoknak: levágják a magyar vonatokat

Két év titkolózás után derült fény a szigetszentmiklósi polgármester szerepére a város határában épülő TESCO raktárbázis ügyében. A DK helyi politikusa, Kocsis Éva tárta fel a 2023 január – az építkezése megkezdése – óta a várost, sőt, az egész Csepel-szigetet lázban tartó történet hátterét.

Kínos pillanatokat élt át Szigetszentmiklós csütörtöki képviselő-testületi ülésén Nagy János polgármester, amikor azzal szembesítették, hogy a lakosság bevonása nélkül, a képviselőket nem tájékoztatva lemondott az M0-ra csatlakozó csomópont megépítéséről, írta meg a Magyar Narancs.

A beruházás körül annak megkezdése után is túl sok volt a titok. A TESCO vezérigazgatója már 2022 végén arról nyilatkozott a forbes.hu-nak hogy Szigetszentmiklóson nyit egy giga logisztikai bázist, az önkormányzat tanácstermében tartott hivatalos lakossági fórumon mégsem tudhatta meg a lakosság, ki lesz az ingatlanfejlesztő által megvalósítandó beruházás bérlője.

Egészen a tíz méternél is magasabb vasbeton oszlopok lerakásáig tartotta magát az a történet, amit Nagy János polgármester kreált, hogy egészségügyi eszközöket gyártó kapcsolatos, több milliárd adóbevételt hozó, 2500 munkahelyet teremtő gyár érkezik a városba. A miklósiak Kocsis Éva posztjából értesülhettek először arról, hogy valójában a TESCO teljes raktározási tevékenységét ellátó logisztikai bázis lesz majd az új szomszédjuk. Ezt követően számháború vette kezdetét:

a polgármester nem volt hajlandó elárulni, mekkora kamionforgalomra lehet számítani, közben pedig rémhírterjesztéssel vádolta a DK-s Kocsis Évát, aki nyilvánosságra hozta a telepítési tanulmánytervben szereplő forgalmi adatokat.

A számháború végére azzal került pont, hogy Jószai Attila, DK-s önkormányzati képviselő nyilvánosságra hozta azt a közútkezelői hozzájárulást, mely a tartalmazza a TESCO-Global Áruházak Zrt. pontos adatszolgáltatását.

Eszerint kb. 2400 plusz autót generál az utakon a TESCO, melyből 1106 db kamion lesz. Ezzel szemben Nagyék két – nagyságrendileg teljesen eltérő – számmal dobálóztak: a lakossági fórumon 122 teherkocsiról beszéltek, a hivatalos önkormányzati lapban pedig 19 ezer jármű 3%-áról, azaz 572 plusz járműről.

A közútkezelői hozzájárulásból az is kiderült, hogy a Magyar Közút előbb előírta a beruházó számára egy új M0 csomópont megépítését, majd – hivatkozva Nagy János nyilatkozatára – egy módosított hozzájárulásban eltekintett attól. Nagy nyilatkozata titokban, a képviselő-testület megkérdezése nélkül íródott, és arról szól, hogy Nagy János a pontos forgalmi adatok ismeretében is eltekint attól, hogy a TESCO raktár használatbavételének feltétele legyen az M0 csomópont megépítése.

Nagy János eljárása és összekacsintása a fideszes közútkezelővel azért nem meglepő, mert bár hatpárti ellenzéki támogatással lett polgármester, 2022. szeptemberében összeállt a Fidesszel, és az összes kulcspozícióból eltávolította az ellenzéki képviselőket és delegáltakat, helyükre fideszeseket ültetve, és azóta a Fidesszel vezeti a várost.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...