A DK megfogta Szijjártót: ha a magyar ellenzéket zárják ki, az oké?

A DK válaszolt Szijjártónak. A képen Barkóczi Balázs.

A DK reagált Szijjártó Péter nyilatkozatára, amiről korábban az Ellenszél is beszámolt. Ha a magyar ellenzéket zárják ki a politikai versenyből a belengetett ÁSZ-büntetéssel, az rendben van Szijjártónak? – teszi fel a kérdést Barkóczi Balázs.

„A kormány mostantól semmilyen kritikát nem fogad el az Egyesült Államoktól a demokrácia állapotával kapcsolatban, miután ott ki akarják zárni a választási versenyből a legesélyesebb elnökjelöltet, Donald Trumpot” – kiabálta ki az oroszok farzsebéből Szijjártó Péter magyar külügyminiszter.

A Demokratikus Koalícióban felmerült pár kérdés Szijjártó Péterhez a megszólalása kapcsán.

  • Ha a magyar ellenzéket zárják ki a politikai versenyből a belengetett, több mint 3 milliárd forintos ÁSZ-büntetéssel, az rendben van Szijjártó Péternek? Az még demokrácia?
  • A kormánypárti propagandát adófizetői milliárdokból terjesztő magyar „közmédia” is a magyar demokrácia fénylő csillaga a liberális elnyomás sötét fellegén?
  • Ha a „baráti” Oroszországban minden héten emberek „esnek ki” az ablakon és Putyin ellenzéki kihívói jobb esetben börtönben, rosszabb esetben föld alatt vannak, az rendben van Szijjártó Péternek, az még demokrácia?

Látszik, hogy az Orbán-rendszer számára már elképzelhetetlen, hogy egy demokráciában a törvények mindenkire vonatkoznak. Ha pedig valaki megsérti őket, az nem marad következmények nélkül. Szólunk előre, mi is ilyen ország leszünk a kormányváltás után” – zárja közleményét a DK.

További cikkeinkért kattints ide! Ha szeretsz főzni, de nincs ötleted, az EllenLábas csatornát ajánljuk figyelmedbe.

loading...