Drágulás a boltokban: kapaszkodjanak, ez rázós lesz

A hitelesek kerülnek kereszttűzbe.
Fotó: Ellenszel.hu

Rohamtempóra kapcsolt az orbáni infláció és vele a drágulás egyetlen hónap alatt. A KSH legfrissebb adatai szerint idén júliusról augusztusra számos alapélelmiszer nagyot drágult. Vajon mikor lesz vége az elszabadult áremeléseknek?

Csak a cukor 54,6 százalékkal. Tovább emelték a benzin árát is, éves szinten pedig az orbáni infláció a legnagyobb Európában. Nehéz a háborúra fogni egy olyan adatsort, ami az összes európai ország közül nálunk mutatja a legrosszabb értéket.

Az Árnyékkormány szerint Magyarország lassan belefullad az orbáni inflációba, de Orbán Viktor megszorításokat dob a magyaroknak mentőöv helyett. Magyarul: a drágulás egyre nagyobb, és még újabb sarcokkal nehezítik meg az életünket. Ez szöges ellentétben áll azzal a kommunikációval, amit adófizetői pénzen zúdítanak ránk az állítólagos jólétről.

Dávid Ferenc árnyék-pénzügyminiszter szerint az áremelések egyaránt sújtják a magyar családokat és vállalkozásokat, dolgozókat és nyugdíjasokat.

„Az orbáni megszorítások megfojtják a magyar gazdaságot és megélhetési válságot okoznak, ezért amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció is. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek” – zárja közleményét az árnyék-pénzügyminiszter.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Ha receptötleteket keresel, itt nagyon sok szuper, kiadós és megfizethető receptet fogsz találni.

loading...