A DK terve kiderült: így robban be ősszel a párt

A DK terve kiderült: ezt tervezik idénre.

Nyilvánossá tette a DK, hogy milyen formában kezdi el a politikai évadot. A tőlük megszokott határozott kezdés idén sem marad el. Mind a 19 megyében, országszerte 25 helyen indulnak a programok, ahova mindenkit várnak a szervezők.

Gyurcsány Ferenc politikai évadnyitó beszédével és országos „szeptemberiálisokkal” indítja az őszt a DK

Magyarország legerősebb ellenzéki pártja, a Demokratikus Koalíció a tavalyi évhez hasonlóan idén is országos „szeptemberiálisokkal” indítja az őszt. Két egymás követő hétvégén, szeptember 23-24-én, valamint a szeptember 30-án és október 1-én – országszerte 25 helyszínen, mind a 19 megyében és Budapest több kerületében – tartanak családi napokat.

A szabadtéri rendezvénysorozat keretében

  • színes gyermekprogramokkal (ugrálóvár, állatbemutatók, vetélkedők, kézműves foglalkozások),
  • koncertekkel,
  • közös főzéssel,
  • aerobik és más sportprogramokkal,
  • valamint ingyenes egészségügyi szűrésekkel várják a családokat.

A felnőttek pedig közösségformáló beszélgetéseken, közéleti fórumokon vehetnek részt, ahol szóba kerülnek a helyi közösségek problémái, valamint a minden magyart érintő orbáni infláció, a megélhetési válság, illetve a közoktatás és az egészségügy súlyos válsága. Ezeken a beszélgetéseken részt vesznek a Demokratikus Koalíció országos és helyi politikusai, országgyűlési képviselői, polgármesterei, valamint a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány tagjai is.

A Demokratikus Koalíció új politikai irányvonalát a párt elnök-frakcióvezetője, Gyurcsány Ferenc szeptemberben egy politikai évadnyitó beszédben fogja ismertetni az ország nyilvánosságával – írja közleményében a DK.

További cikkeinkért kattints ide! Ha a szeptemberiálisra készülve receptötletet merítenél, az EllenLábas csatornát ajánljuk.

loading...