Szijjártó összeesik, ha meglátja, mit tettek a háza ajtajába

Szijjártó Péter ledermed, ha meglátja ezt.
BERTRAND GUAY / AFP

Szijjártó Péter biztosan összeesik a meglepettségtől, ha hazaér. A dunakeszi házának kapujára egy bitang erős üzenetet függesztettek.

Sztálin és egy, a Fidesz „békepártiságához” nagyon hasonló idézet várja Szijjártó Pétert otthona előtt – tudta meg az Ellenszél. Az olvasónk által küldött fotókon az alábbi idézet látható:

„Mi a béke mellett vagyunk, és a béke ügyét védjük.” – Bizony, ezt maga Sztálin mondta. Az üzenetet hagyó személy megelégelhette, hogy a kormány propagandája és tettei kezdenek hasonlítani az egykori szovjet diktátor hagyatékára.

Szijjártó kapuján Sztálin is megtalálható.

A Sztálin-portré mellett egy üzenet is várta Szijjártó Pétert. Felsorolták, mely ünnepek az „övéi” és melyek az igazi magyar ünnepek. Amit a külügyminiszternek tulajdonítanak, egytől egyig a Szovjetunióban ünnepelt eseményekre utal.

Sztálin díszíti most a kaput.

A fentiek mellett egy jókora koszorú is került a kapura. Csak tippelni tudunk, hogy mire utalhat, de tág értelmezési körben gondolkodhatunk rajta. Jelentheti például a magyar szabadság siratását, a kivívott demokrácia romjaira való emlékezést. Utalhat arra is, hogy azt a Fideszt gyászoljuk, amelyik ezekért még harcolt, most már sztálini propagandát zúdít a honfitársaira.

A képeket kaptuk, a „koszorúzáshoz” nincs közünk, nem tudjuk, ki tette oda az üzeneteket, de ha tudnánk sem adnánk ki egy olyan rendszernek, amelyikben veszélybe sodorhatjuk azt, aki a vélemény-nyilvánításának szabadságával ilyen módon élt.

További cikkeinkért kattints ide! Ha főznél valami finomat, de nem tudod, mit kellene, ötletekért keresd fel az EllenLábas csatornát!

loading...