Hihetetlen, milyen műsor indul az M1-en

Hihetetlen, milyen műsort indít az M1

Hihetetlen, milyen műsor indul az M1-en.

Csúcsra pörgetett toborzókampány, honvédelem tantárgy az iskolákban, haditorna verseny – a békepárti Fidesz-kormány nem titkolt célja a honvédelem erősítése, és most a Telex szerint már azok is fellélegezhetnek, akik eddig esetleg attól tartottak, hogy a nappalijukba nem jutnak el kellő mennyiségben a haderősítő törekvések.

„HadERŐ – Hazámat szolgálom!” címmel indított ugyanis új magazinműsort az M1-en a Magyar Honvédség.

Mostantól minden héten kedden 11 órakor a fotelünkből győződhetünk meg arról, hogy a Magyar Honvédség képes reagálni a 21. századi kihívásokra, és az országot megvédeni tudó high-tech képességekkel rendelkezik. Ezen túl azt is sulykolják majd, hogy a haza védelmének évszázados magyar hagyományai vannak, és az erre épülő modern technológia, a toborzás, valamint a tartalékos haderő nagyon fontos.

A műsor bemutatja

  • a katonák mindennapjait;
  • a felszerelésüket;
  • azt, hogy mit csinál egy tartalékos vagy éppen különleges műveleti katona;
  • milyen döntéseket kell hozniuk mindennap, mik a motivációik, és milyen kihívásokkal szembesülnek nap mint nap;
  • meg úgy egyáltalán, azt, hogy milyen az a „katonasors”.

A műsor betekintést ad a hadsereg tudományos, innovációs és fejlesztési programjaiba az űrkutatástól a high-tech iparon át, az oktatáson keresztül a pszichológiáig.

A Hirado.hu beszámolója szerint az első adásban például arról volt szó, hogy a Magyar Honvédség legújabb, Airbus H225M típusú helikoptere „egy nagyon jó helikopter, nagyon jó robotpilótával, nagyon jó fedélzeti rendszerekkel, szinte magától repül, de csak szinte, és ezeket az apróságokat nagyon-nagyon meg kell tanulni, be kell gyakorolni”.

Nem csak a száraz tudományos tényekre fókuszált a műsor:

azt is meg lehetett belőle tudni, hogy „földön és égen is olyan profikra van szükség, akik mentenek, megvédenek, szolgálnak, és ott vannak, amikor szükség van rájuk, vagyis a professzionális haderő igazi hajtómotorja és lelke a katona”.

Aztán bemutatták a tűzszerész búvárok munkáját, majd ismertették a vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Testőrezred feladatait. A műsor utolsó ötperces etapjában a szolnoki helikopterdandár repülésirányító tornyában szolgálók munkáját mutatták be.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...