Megszűnhet a magyarok szabad utazása Európába Orbánék miatt?

Hatalmas botrány készül, Orbánnak kell közbelépni
Kép forrása: MTI

Megszűnhet a magyarok szabad utazása az Európai Unión belül, amiért Orbánék 1385 külföldi embercsempészt szabadon engedtek. Erre figyelmeztet az árnyék-belügyminiszter, Mustó Géza.

Az Árnyékkormány azonnali válaszokat követel a kormánytól a szabadon engedett embercsempészekkel kapcsolatban – írja közleményében a politikus.

Megszűnhet a magyarok szabad utazása, amiért következmények nélkül csempészhettek a bűnözők?

Az osztrák kormány után már Szlovákia köztársasági elnöke is tiltakozott. Történt ugyanis, hogy az Orbán-kormány eddig 1385 külföldi embercsempészt engedett szabadon a börtönökből. Furcsábbnál furcsább magyarázatokat hallunk, miközben sorban helyezik szabadlábra az illegális migrációt működtető bűnözőket.

Az Árnyékkormány végre egyenes válaszokat vár az Orbán-kormánytól, és az alábbi kérdéseket teszi fel:

  • miért vállalják azt a kockázatot, hogy a szabadon engedett embercsempészek folytatni fogják az illegális bevándorlók Magyarországra szállítását?
  • Még hány embercsempészt, hány bűnözőt akarnak szabadon engedni?
  • Nem félnek attól, hogy az elítélt embercsempészek tömeges elengedése miatt felfüggesztik Magyarország schengeni tagságát, vagyis megszűnik a magyarok szabad utazása az Európai Unióban?

„A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány meg fogja védeni a magyarokat minden elítélt bűnözőtől és vissza fogja szerezni hazánk nemzetközi megbecsülését” – zárja közleményét az árnyék-belügyminiszter.

Mustó Géza figyelmeztetését azért is érdemes komolyan venni, mert arról lehet, hogy a Fidesz döntött, hány embert engedjenek szabadon, arról már nem Orbán fog határozni, hogy emiatt felfüggesztik-e a schengeni tagságunkat.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Ha a politika helyett főznél valami finomat, de nincs ötleted, mit, az EllenLábas-csatornát ajánljuk.

loading...