Kaltenbach Jenő a botrányos iskolafalról: Kom Jong Viktor

Kaltenbach Jenő az Orbán idézetekről írt.
Kép forrása: ATV Egyenes Beszéd

Kaltenbach Jenő a közösségi oldalán ír a Jedlik Ányos iskola falára került Orbán idézetekről, amelyekről korábban az Ellenszél külön cikkben számolt be.

Jogtudósként, egyetemi tanárként Kaltenbach Jenő pontosan tudja, hogy milyen veszélyekkel jár, ha valaki a középiskola falaira vési magát. Íme a bejegyzése:

Kaltenbach: Kom Jong Viktor

Minden diktátor uralkodásának „természetes” velejárója a személyi kultusz. A szinte vallásos áhítat a nagy ember körül. Csak azt nem értem, hogy a sok, ilyesmiről szóló negatív történelmi tapasztalat miért nem működik? Miért ismétlődik ez a társadalmi méretű tudatzavar mindig újra? Miért képtelen az emberek tanulni a korábbi hibákból, keserű tapasztalatokból? Melyek azok a társadalmi helyzetek, mozgatórugók, amelyek mindig újra működésbe lépnek?

Ez onnan jutott eszembe, hogy olvasom hogy egy csepeli iskola falát ez évtől Orbán idézetek „díszítik”.

Mire nevelik vajon az odajáró gyerekeket? Mit szólnak ehhez a szülők?

Kérdés kérdés hátán, válasz meg sehol és ez nagyon nyugtalanító” – zárja sorait a professzor.

Annyi biztos, hogy nincs helye politikusok idézeteinek az iskola falán. Sem a faliújságon, sem a falra festve. Azok a tanárok, akik nem álltak ki magukért, az oktatásért egységben, most hitelesen tanítanak majd a tekintélyuralmi rendszerekről, miközben a kedves vezető mondatai a falon csüngnek?

További cikkeinkért kattints ide! Ha unod a politikát, és főznél inkább valami finomat, az EllenLábas csatornát ajánljuk.

loading...