A lélegeztető-gépeken kétszer annyit lopott a kormány a DK szerint

A lélegeztető-gépeken kétszer annyit lopott a kormány, mint azt gondoltuk.
Kép forrása: Orbán Viktor/Facebook

DK: Újra bebizonyosodott, hogy százmilliárdos károkat okozott a magyaroknak a kormány, és valaki rengeteget kaszált a lélegeztető-gépeken. A túlárazott gépekből pedig egyet sem sikerült eladni.

Újabb adatigénylési per erősítette meg, hogy a kormány százmilliárdos nagyságrendben okozott kárt a magyaroknak a lélegeztetőgép-bizniszben. Egy közvetítőcégen keresztül több mint 300 milliárd forintért vett 17 ezer lélegeztetőgépet.

A lélegeztető-gépeken azért is olyan nagy a bukta, mert egy darabot sem tudtak eladni a 17 ezerből

Kiderült, hogy ezekből a gépekből azóta sem sikerült értékesíteni egy darabot sem, lényegében raktárakban porosodnak. Azóta, hogy megvásárolták őket. A közpénzt elköltötték, páran alaposan meggazdagodtak. A soha nem használt gépek pedig itt maradtak a nyakunkon, hogy még tárolni is kelljen őket.

A lélegeztető-gépeken sokat lopott a kormány. A képen Arató Gergely.
Kép forrása: MTI

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány kétszer is meglopta a magyarokat a lélegeztetőgép-bizniszben. Először amikor túlárazva megvették ezeket a gépeket, másodszor amikor a felesleges gépek tárolásáért is fizetnünk kell.

Nem elég a választások óta kivetett közel 30 megszorítás, a minden bevásárláskor kifizetett orbáni infláció, még a kormány lopásait is fizetnünk kell, amíg marad az Orbán-rendszer.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: szerintünk nem az emberek vannak a kormányért, hanem a kormány az emberekért. Ezért le kell törni az orbáni inflációt, az árak helyett a béreket és a nyugdíjakat kell emelni, a korrupciós ügyek elkövetőit pedig felelősségre kell vonni, mert nem azért dolgozunk, hogy a befizetett adónkon milliárdos oligarchák gazdagodjanak – zárja közleményét Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese.

További cikkeinkért kattints ide! Ha nincs ötleted, mit kellene főzni, az EllenLábas csatornát ajánljuk.

loading...