500 forintos benzin? Lehetséges

Nincs vége a drágulásnak a benzinkutakon

Most, hogy Orbán Viktor és kormánya már beismerte, hogy szó sincs gazdasági emelkedésről, a benzinár is az egekbe szökött. 700 forint fölé fogja emelni a benzin árát a kormány. Lehetséges-e az 500 forintos benzin? A válasz igen, csak épp nem a korrupt kormány segítségével.

500 forintos benzin? Nézzük, mi a megoldás erre Varju László szerint

500 forintos benzin lehetséges. A kérdés, miként. A képen Varju László.
Kép forrása: MTI

Orbán 700 forint fölé emeli a benzin árát, az Árnyékkormány 500 forint alá csökkentené – írja közleményében az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint januártól már a soha nem látott 700 forintot is átlépheti a benzin literenkénti ára. Az emelkedés oka elsősorban a forint gyengülése, és az üzemanyagok jövedéki adójának az emelése.

Az Árnyékkormány szerint kizárólag Orbán Viktor elhibázott intézkedéseinek köszönhető, hogy lassan megfizethetetlen lesz a tankolás is. Már most meglátszik a fogyasztáson, hogy egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a benzint, így várhatóan januártól még látványosabb lesz a visszaesés.

Az Árnyékkormány tavasszal kidolgozott egy fontos árcsökkentő csomagot, amellyel már most 500 forint alá lehetne csökkenteni a benzin árát – ezzel szemben az Orbán-kormány tovább, 700 forint fölé emeli. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és újra megfizethető legyen a tankolás. Az 500 forintos benzin tehát lehetséges.

További cikkeinkért kattints ide! Ha a magas benzinárak mellett költségkímélő ételeket keresel, az EllenLábas csatornát ajánljuk.

loading...