Gazdaságos megoldás ipari csarnokok, gyárépületek fűtésére

Számos különböző lehetőség létezik az olyan nagyobb létesítmények fűtésére, mint egy ipari csarnok, egy komolyabb műhely vagy egy nagy kiterjedésű gyárépület. Meglehetősen gyakoriak a melegvizes, valamint a termoventilátoros lehetőségek.

 

Jellemzően az energiaforrás ez esetekben a gáz. Ez elmúlt évek során ennek az energiahordozónak jelentősen megemelkedett az ára, így az ilyen beruházások súlyos költségekkel járnak. Az ipari klímatechnika iránti érdeklődés éppen ezért nagyobb, mint korábban. Ez ugyanis sokkal olcsóbb alternatíva.

 

Fókuszban a költséghatékonyság

 

A legtöbb cég számára egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi pénzt kell költeni egy beruházásra, és mikor fog ez az összeg megtérülni. Az energetikai megoldásokban jártas Zimankó Kft olyan opciókat kínál, amelyek ideálisak ár/érték arány szempontból is.

 

A légkondícionálók használata számos előnnyel jár. Ezek a készülékek egyaránt alkalmasak hűtésre valamint fűtésre is, így kifejezetten költséghatékony ilyen eszközöket beszerezni és telepíteni. Mi több, akár melegvizet is elő tudnak állítani.

 

Az ideális választás: ipari klímatechnika

 

A technológia jelenlegi állása szerint nincs gazdaságosabb megoldás, mint az ipari klímatechnika. Az ilyen berendezéseket könnyen, gyorsan lehet telepíteni. Ha fontos, hogy minél gyorsabban legyen megoldás, akkor nem is lehetne jobb alternatívát találni ennél.

 

Szóba jöhet az is, hogy a klíma beltéri egységei légcsatornára legyenek kötve. Nincs akadálya annak sem, hogy közvetlen fújással legyen telepítve. Az ipari helyiségek hűtése, fűtése stabilan biztosítható a nagy teljesítménynek köszönhetően.

 

Extra méretű terekre is van megoldás

 

Adott esetben indokolt lehet az extra teljesítmény, például ha egy átlagosnál nagyobb méretű teret kell kifűteni vagy éppen hűteni. Ipari klímatechnikával ez sem jelent problémát.

 

Ezt a kívánt nagyobb hatásofokot el lehet érni úgy is, hogy több készüléket szerelnek be. Az úgynevezett VRV illetve VRF rendszerek elő tudnak állítani melegvizet is. Ilyenkor egy nagyobb méretű kültéri egységre kerül beszerelésre több önálló beltéri blokk.

 

Búcsút lehet inteni a földgáznak

 

Az elmúlt évek, hónapok eseményeit figyelembe véve sokan kerestek lehetőséget arra, hogy ne függjenek a földgáztól, illetve annak árától. Voltak, akiket a gáz horrorisztikus ára rémített meg, míg mások azon aggódtak, hogy egyáltalán lesz-e gáz, vagy elzárják a csapokat. Ez a lépés sem volt kizárt, ami sok vállalkozás működését lehetetlenítette volna el.

 

A jó hír, hogy az ipari klímatechnika működéséhez egyáltalán nem kell földgáz. A berendezések pusztán elektromos árammal stabilan működni tudnak. Amennyiben igény van rá, úgy a klímarendszerek ráköthetők egy központi egységre. Ez komfortos és egyben célszerű megoldás lehet. Így könnyen irányítható lesz az egész épület hűtő- és fűtőrendszere.loading...