Háziorvos van nálatok? közel egymillió magyarnak már elérhetetlen

Nincs elég háziorvos - erről beszélt Dr. Komáromi Zoltán.
Kép forrása: MTI

Gondot jelent a háziorvos hiánya? Nem vagy egyedül. Közel egymillió magyarnak nincs bármikor elérhető háziorvosa az Orbán-kormány miatt. Csak az azonnali béremelés segíthet! – írja közleményében Dr. Komáromi Zoltán egészségügyi árnyékminiszter.

Már minden tizedik háziorvosi praxis, összesen 659 tartósan betöltetlen Magyarországon a GKI szerint, így már közel egymillió magyarnak nincs bármikor elérhető háziorvosa.

Az Árnyékkormány szerint csak az orvosok és a háziorvosi asszisztensek azonnali, jelentős béremelése, valamint az elhibázott ügyeleti rendszer megváltoztatása akadályozhatja meg a háziorvosi ellátás összeomlását.

Komáromi Zoltán árnyékminiszter beszél arról, hogy nincs háziorvos mindenhol.

Az Orbán-kormány felelőtlensége miatt sorra ürülnek meg a háziorvosi körzetek és szűnnek meg az orvosi ügyeletek. Ezzel azt kockáztatják, hogy

  • az akut betegek nem jutnak időben szakszerű segítséghez.
  • A krónikus betegek nem kapják meg a nekik járó ellátást.
  • A sokszor életmentő szűrővizsgálatok pedig késni fognak.

A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után jelentős béremelést hajtson végre az egészségügyben és biztosítsa a háziorvosi ellátást minden településen – írja Dr. Komáromi Zoltán.

Ha a Fidesz-kormány tudna kormányozni, és igaz lenne a fele is, amit állítanak a fejlett egészségügyről vagy a gazdaságról, már rég megoldotta volna ezt a problémát. Főleg azért, mert a betegség nem válogat, a szavazóik is szembesülnek azzal, hogy nincs háziorvos ott, ahol élnek.

További cikkeinkért kattints ide! Ha szeretnél főzni költségkímélő ételeket az EllenLábas-csatornát ajánljuk.

loading...