Házi kenyér jénaiban: nem lehet elrontani, tuti ropogós recept

Házi kenyér jénaiban készítve. Friss, ropogós recept.

A kenyér fontos eleme a mindennapi étkezésünknek. A jénai tálban sült házi kenyér különleges módszerrel készül, amellyel megőrzi a frissességét és ízét. Mégis pofonegyszerű elkészíteni. Még a kezdő szakácsok sem tudják elrontani.

Nem kell más, csak a kenyérhez szükséges alapvető hozzávalók, na meg egy jénai tál a sütéshez. Szükségünk lesz olajra, vízre, lisztre, élesztőre, egy kis cukorra, illetve sóra. Az is nekivághat, aki még soha életében nem sütött semmit.

Az előkészítés során fontos, hogy gondosan dagasszuk meg a tésztát, hogy megfelelően keljen meg. Ehhez két alkalommal is használjuk a robotgépet vagy a kezünket.

A házi kenyér jénai tálban történő sütése egyedülálló, hiszen a tál maga is hozzájárul az ízhez és a ropogós héjhoz. Az EllenLábas videójában pontról pontra vesszük, mitől is lesz ilyen remek ez a recept.

A megfelelő hőmérséklet és a sütési időtartam a siker kulcsa. Persze nem elég csak betolni a sütőbe, néhány trükköt is mutatunk ezzel kapcsolatban a videón.

A házi kenyér íze és illata garantáltan elbűvöli majd a családot. Főleg, hogy ez a kenyér tovább eláll, mint a boltban vásárolt, és nagyon hamar elkészülhetünk vele.

További cikkeinkért kattints ide! Ha tetszett a recept, iratkozz fel Te is az EllenLábas csatornára, hogy ne maradj le a többi receptről sem!

loading...