Nagyobb szoba a falak mozgatása nélkül? Hogyan lehetséges ez?

Otthonunk berendezése nem egy egyszerű feladat. Az esetek többségében sosem nyeri el végső állapotát, mindig találunk valamit, amit ki lehet cserélni, átrendezni, vagy egy új kiegészítőt igyekszünk beilleszteni. Ha kevés a rendelkezésre álló hely, akkor kompromisszumokat kell kötni, de pár okos megoldással “nagyobbá” varázsolhatjuk a helyiséget.

 

Nem kell a falakat mozgatni, hogy nagyobbnak tűnjön a szoba

 

Ma már többféle módszer is elérhető annak érdekében, hogy tágasabb legyen a szoba. Az egyik ilyen például az, ha beengedjük a fényt. A PET-RO Nyílászáró árnyékolástechnikai termékei közül választhatunk redőnyt, zsaluziát és belső árnyékolót is, ám ezeket érdemes reggelente felengedni, hogy a napfény beáradhasson a szobába.

 

A megvilágítás ugyanis kulcsszerepet játszik abban, hogy mégis mekkorának érezzük az adott helyiséget. Természetesen ezenkívül is még számtalan lépés tehetünk a szoba “megnövelése” érdekében.

 

Minél jobban meg tudjuk világítani az adott szobát természetes fénnyel, annál nagyobbnak fog érződni. Ideje megszabadulni a nehéz drapériáktól: meg kell nyitni az ablakok terét, hogy be tudjuk engedni a nappali fényt a helyiségbe. Fontos, hogy a megfelelő árnyékolástechnikai eszközt szereljük fel az otthonunkban.

 

Tegyünk rendet!

 

Jó az is, ha kerüljük a rendetlenséget. Teljesen egyértelmű és egyszerű tanácsnak tűnik, de mindenki tudja nagyon jól, hogy a gyakorlatban ezt gyakran nehéz betartani. Ha túl sok holmi található és látható egy helyen, annál szűkösebbnek érződik a tér. Fontos, hogy találjunk egy olyan stratégiát, ami alapján hosszú távon is fent tudjuk tartani a rendet otthonunkban.

 

Érdemes megnyitni az utat, ami azt jelenti, hogy a bútorok és más kiegészítők ne zárják el a kilátást a szobára és a szabad terekre. Elég az, ha látjuk a padlót, és megnyitjuk a teret az ablak felületére is, például egy széles könyöklő használatával, máris nagyobbnak fog tűnni a szoba.

 

Továbbá azt is választhatjuk, hogy sok kisebb bútor és kiegészítő helyett kevesebb, de nagyobb változatokat használunk. Több lesz a nyitott tér, a nagy színes blokkok alkalmazásával pedig kényelmesebbnek és nyugodtabbnak tűnik majd a szoba.

 

Az sem mindegy ugyanis, hogy milyen színeket alkalmazunk. A meleg, sötét színek általában hangulatossá teszik a teret, ezzel szemben a világos és hideg árnyalatok nyitottá és szellőssé varázsolják azt. Ha az arany középutat keressük, akkor a legoptimálisabb választás a kék és a zöld lágy árnyalatai lesznek.

 

Kárpitok és nyílászárók

 

A merész plédek, csíkok és nyomatok helyett inkább válasszunk sima kárpitot. A semleges tónusok jelentik az ideális választást.

 

Természetesen, ahogy említettük, a változtatások többsége mit sem ér, ha nincs elég fény otthonunkban. Ezért is kell nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a megfelelő nyílászárók legyenek a szobában, amelyek minden igénynek megfelelnek.

 

Mint látható, néhány egyszerű módszerrel a szoba sokkal nagyobb lehet anélkül, hogy a falakat mozgatni kellene.loading...