Milyen előnyei vannak az üvegterasznak?

Amennyiben van rá lehetőségünk, akkor mindenképpen megéri kialakítani az otthonunkban egy szép teraszt, ahol szívesen töltünk időt, például amikor meginnánk egy finom kávét, beszélgetnénk vagy egyszerűen csak kiélveznénk a kellemes napsütést.

 

Ha még nincs teraszunk, csak tervezgetjük a megépítését, akkor felmerülhet a kérdés, hogy milyen anyagból készüljön? Az üvegterasz remek alternatíva lehet, ugyanis amellett, hogy rendkívül esztétikus, megvan az az előnye is, hogy télen-nyáron, tehát tulajdonképpen időjárástól függetlenül, egész évben használható. Ha a MesterekFutára kerti bútorai közül választunk ide berendezést, akkor gondoskodhatunk arról is, hogy az üvegteraszon töltött idő maximális kényelemben teljen.

 

A végleges döntés előtt persze nem árt sorra venni az egyéni igényeket, pro-kontra érveket, ezzel az írásunkkal ehhez kívánunk egy kis segítséget adni. Ha aktuális számodra a téma, akkor tarts velünk!

 

Otthonunk egyik legfontosabb helyszíne: a terasz

 

Ahhoz, hogy otthonunkban maximális komfortban érezzük magunkat, nemcsak a belső terek, hanem a hozzá tartozó, külső helyszínek kialakítására is érdemes figyelni. Elvégre azok ugyanúgy hozzájárulnak ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, és az ingatlanunk mind funkcionalitásban, mind pedig esztétikailag megfeleljen az igényeinknek. 

 

Kétségkívül a terasz az egyik legfontosabb külső helyszín, hiszen lehetőséget ad a kellemes időtöltésre függetlenül attól, hogy egyedül vagyunk vagy pedig van társaságunk. Bármilyen tevékenységről, elfoglaltságról is legyen szó – például közös kávézás, pihenés, olvasás, beszélgetés -, az a látvány, ami ott elénk tárul, emeli az élmény színvonalát, hangulatát.

 

Miért annyira vonzó az üvegterasz?

 

Sokan egyértelműen az üvegre szavaznak, amikor arról esik szó, hogy miből készüljön a terasz. Ez nem is meglepő azt tekintve, hogy az üveg bár ott van, és véd minket a külső hatásoktól, mivel átlátszó, ezért nem zár el minket a természettől. 

 

Láthatunk tehát mindent, ami odakint történik, mondjuk azt, ahogy a gyermekeink vagy a háziállataink játszanak, de a fákat, növényeket, virágokat is megcsodálhatjuk, és a szép panorámáról sem kell lemondanunk.

 

Arról nem is beszélve, hogy átengedi a napfényt, így a teraszunk világos és optikailag tágas lesz. 

 

És, ami ellene szól…

 

Ha már napfény, akkor beszélnünk kell arról is, hogy az üvegterasz nyáron bizony pokolian felforrósodhat, ha nem gondoskodunk az árnyékolásról, illetve a szellőztetésről. Az üveg könnyen bekoszolódhat, így igényli a rendszeres tisztítást is, de ha mindezekre nem sajnáljuk az időt és az energiát, akkor nagyon fogjuk szeretni. 

 

Megéri beruházni rá!

 

Nem vitás, hogy az üvegterasz egy rendkívül vonzó alternatívát jelent azoknak, akik szeretnének többet időzni a természet közelében, és ezt esztétikus módon akarják megvalósítani.

 

Ha összevetjük a pro-kontra érveket, akkor láthatjuk, hogy mennyi érv szól mellette, és milyen kevés ellene – így hát egyértelműen érdemes beruházni rá. Csak ne felejtsük el kényelmessé tenni a MesterekFutára kerti bútoraival!loading...