Hadkötelezettség: Orbán bevezeti? Összeírják a besorozhatókat

Hadkötelezettség: Orbán be akarja vezetni?

A hadkötelezettség esetén is szükséges munkaköröket írták össze a minisztériumi intézményekből. Vagyis ezzel azokat a besorozható embereket térképezték fel, akikre nincs szükség a munkájukban. Orbán háborúba kormányozza Magyarországot? Jön a sorkatonaság?

Augusztus elején a minisztériumok adatszolgáltatási kéréssel fordultak az intézményeikhez. Erről számol be a Telex cikke. A kapott adatok alapján az érintett feleknek össze kellett állítaniuk egy listát, amely tartalmazta azokat a munkaköröket, melyek elengedhetetlenek lennének abban az esetben, ha a hadkötelezettség bevezetésre kerülne.

 

A portál híradása szerint ennek a listának az elkészítésének célja az volt, hogy felmérjék, milyen követelmények szükségesek ahhoz, hogy a jelenlegi kormányzati tevékenység zavartalanul működhessen, és az ország védelmi érdekei ne sérüljenek.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az állam értékeli, mely munkakörök lennének létfontosságúak, ha különleges jogrend lépne életbe. Ebben az esetben ezeket a munkaköröket úgynevezett meghagyásba vennék.

Az adatszolgáltatási kérés hangsúlyozza, hogy csak azokat a munkaköröket említsék meg az egyes intézmények, melyek valóban nélkülözhetetlenek.

Miért szükséges most ezt a listát összeállítani? A háborús veszélyhelyzet hadkötelezettség bevezetését is magával hozza? Aki nem nélkülözhetetlen, az menjen katonának? Hol fogunk majd harcolni, az orosz hadseregben? A NATO ugyanis jelenleg nem áll háborúban.

Orbán a békét harsogja, közben hadkötelezettség esetére készül? Nagyon reméljük, hogy nem kell meghalnunk érte a csatatéren.

További cikkeinkért kattints ide! Ha főznél valamit, de nincs ötleted, mit, az EllenLábas csatornát ajánljuk figyelmedbe.

loading...