Rablás történt Baján: a Whiskey-s rabló smafu ehhez képest

Rablás történt Baján: tanárok az áldozatok.

Rablás történt Baján, három tantestület érintett az ügyben. Még az unokázós csalók is nagyobb méltósággal rendelkeznek, mint azok, akik elorozták a bajai tanároktól az osztályfőnöki pótlékukat.

Az Ellenszél egy olvasói levelet kapott azon tanárok egy csoportjától, akik érintettek abban, hogy 40 ezer forintot elvettek tőlük csak úgy. Einstandolták, ahogy a katolikus egyház a soha nem birtokolt intézményeket. A kancellár mindössze arra tudott hivatkozni, hogy nyáron úgysem végzik az osztályfőnökök a feladataikat. A valóság ezzel szemben azonban egészen más.

Idézzük a bajai tanárok levelét. Döntsék el az olvasóink, hogy ez rablás-e. Szerintünk igen:

Tisztelt Szerkesztőség! Kérjük tegyék nyilvánossá levelünket

Baján, a Szakképzési Centrum 3 középiskolájában, – Türr, Bányai, Jelky – a tanárok döntő többségének bruttó 40.000 forinttal csökkentették a fizetését. A centrum vezetése – Virág Tibor kancellár – tavasszal mindhárom iskolában egy értekezleten elmondta, hogy az osztályfőnökök a szabadságuk idejére nem fogják megkapni az őket megillető osztályfőnöki pótlékot (július, augusztus). Talán sokan nem tudják, hogy az osztályfőnöki feladat mekkora plusz teher az „átlagos” pedagógiai munkán felül. Ezért jár az osztályfőnöki pótlék. A kancellár úr azzal indokolta, hogy szabadságunk alatt úgysem végezzük az osztályfőnöki feladatainkat!

Miért nincs igaza? (Az olvasói levélben a rablás körülményeit is megosztják velünk a tanárok.)

  1. Augusztus 20 után már elkezdjük a munkát az iskolákban. A rengeteg adminisztráció mellett az osztályfőnökök az osztályfőnöki teendőikkel is foglalkoznak, ugyanis a tanév augusztus végével zárul. Számtalan helyen kell adminisztrációs munkákat végezni (KRÉTA, bizonyítványok lezárása). Nyáron is keresnek a tanulóink különböző problémákkal, amelyeket meg kell oldanunk.
  2. Számtalan munkakör létezik, ahol a fizetés mellé valamilyen címen pótlék is jár. Soha nem hallottunk olyanról, hogy ezt a pótlékot a dolgozóktól a szabadságuk idejére megvonták volna! Tisztelettel kérdezzük, melyik az a pótlékkal járó munkakör, ahol a dolgozó a szabadsága alatt azt a munkát végzi, amelyért pótlékot kap? Példaként felteszünk egy költői kérdést! Pl. egy röntgen orvos vagy asszisztens, miközben a Balaton parton a családjával nyaral, ő ott a röntgennel foglalkozik? Vagy nekünk a szabadságunk alatt is osztályfőnöki teendőinket kéne végezni? Álságosnak és felháborítónak tartjuk ezt a magyarázatot!

Nincs információnk arról, hogy a centrum vezetése – pl. a kancellár úr – az osztályfőnökök pár százezres fizetésén spórolt csak, vagy a saját milliós fizetésén is? Meg vagyunk győződve arról, hogy a fizetésünk egy részének ilyen módon való elvétele törvénytelen” – zárja olvasói levelét a felháborodott tanár.


További cikkeinkért kattints ide! Ha főzni szeretnél, de nem jut eszedbe semmi ötlet, az EllenLábas csatornát ajánljuk.

loading...