Augusztus 20-án Budapestre látogat Erdoğan

Augusztus 20-án Budapestre látogat Erdoğan

Augusztus 20-án Budapestre látogat Erdoğan török elnök.

Orbán Viktor miniszterelnök munkalátogatásra hívta meg Recep Tayyip Erdoğan török államfőt Budapestre, aki elfogadta a meghívást – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A magyar–török csúcstalálkozóra augusztus 20-án kerül sor a Karmelitában, a megtárgyalandó témák között biztonsági, védelmi ipari és gazdasági ügyek is szerepelnek. A felek előkészítik a Magyar–Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács következő ülését is, amit az év végén tartanak meg Budapesten – írta Havasi közleményében.

Orbán Viktor az elmúlt években többször is találkozott a török elnökkel, márciusban például Ankarában, a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) csúcstalálkozóján egyeztetettek. Orbán részt vett az öt évre újraválasztott Erdoğan beiktatásán is.

A török elnök hivatalos látogatáson legutóbb 2019 novemberében járt Budapesten, ekkor a biztonsági intézkedések miatt Budapest közlekedése szinte teljesen megbénult. A török elnök konvoja miatt több helyen órákra lezárták a forgalmat, és a tömegközlekedést is leállították, sőt, volt ahol még gyalog sem volt egyszerű közlekedni. Kérdés, hogy a nemzeti ünnep miatti lezárások és török elnöke érkezése miatt bevezetett biztonsági intézkedések milyen hatással lesznek majd egymásra.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...