Friss időjárás: tartósan meleg időre készülhetünk

Friss időjárás: tartósan meleg időre készülhetünk
Kép forrása: MTI

Friss időjárás: tartósan meleg időre kell készülnünk. A viharok távol maradnak, napról napra melegebb lesz.

Véget ér az átlagosnál hűvösebb, már-már kora őszies időjárás, hétvégétől újra igazi nyárban lesz részünk, és úgy tűnik, a jó idő tartós lesz, egész jövő héten kánikulában lesz részünk, írja az Időkép.

Az erőteljesebb felmelegedés szombattól kezdődik, addig mérsékelten meleg időben lesz részünk 22-28 fok közötti maximumokkal. Ma nyugatra és északra a délutáni órákban egy gyenge hidegfront hoz záporokat, zivatarokat. Csütörtökön is lehet elszórtan csapadék, főként keleten, északkeleten és a nyugati, délnyugati határ közelében.

Péntektől száraz idő jön, sokat fog sütni a nap, vasárnaptól előreláthatóan felhők sem lesznek az égen. A hajnalok még frissek lesznek, a nappali felmelegedés pedig napról napra erősödik: szombaton 25-30, vasárnap 27-32, hétfőn már 29-34 fokot mérhetünk a legmelegebb délutáni órákban, ezt követően pedig a 35 fokot is elérhetik a maximumok.

A napos időben a 10 és 16 óra közötti időszakban erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, így célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről. Használjunk magas faktorszámú fényvédő krémeket, napszemüveg, széles karimájú szalmakalap viselése is javasolt a leégés ellen. Ne feledkezzünk meg majd a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, igyunk naponta legalább 2-3 liter cukor-, alkohol- és koffeinmentes folyadékot!

Természetes vizeink hőmérséklete az elmúlt napokban jelentősen visszaesett, a következő napokban azonban újra melegedni fognak.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...