A „békepárti” magyar kormány nem vett részt a békekonferencián

A "békepárti" magyar kormány nem vett részt a békekonferencián

A „békepárti” magyar kormány nem vett részt a békekonferencián. Ukrajna nyugati szomszédai közül csak Magyarország nem vett részt a szaúdi békekonferencián, írja a Szabad Európa.

Az első értékelések szerint sikeres volt a Dzsiddában tartott tanácskozás, amelynek céja, hogy közelebb hozza egymáshoz a Nyugat és a globális Dél államainak álláspontját Ukrajna ügyében. Magyarország nem volt a résztvevők között.

Szlovákia, Lengyelország, Románia is képviseltette magát hétvégén Szaúd-Arábiában, ahol több mint harminc ország vezetői voltak jelen, hogy az Ukrajnában teremtendő békéről beszéljenek. Magyarország hiányzott Dzsiddából. Az ügyben keresték Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztályát is, de egyikük sem válaszolt. Így azt sem tudni pontosan, Magyarország kapott-e meghívót.

A magyar hiányzás azért is érdekes, mert Orbán Viktor gyakran hangoztatja, hogy „Magyarország az egyetlen békepárti ország az Európai Unióban”. Márpedig Dzsiddában számos olyan állam képviseltette magát, amelyek a magyar terminológia szerint békepártiak, mivel azonnali tűzszünetben lennének érdekeltek.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...