Luxusjacht: többe fájt, mint a gyógyszeradó teljes összege

Luxusjacht: többe került a magyaroknak, mint a gyógyszeradó.
Kép forrása: MTI

Az ominózus luxusjacht, vagyis Mészáros Lőrinc új szerzeménye bizonyíték és szimbólum. Azt bizonyítja, hogy a fideszes milliárdos elit a megszorítások közben is csak gazdagabb lesz, amíg marad az Orbán-kormány. A magyarok pedig egyre szegényebbek.

A sajtó derítette ki, hogy az elmúlt 30 év legdurvább kormányzati megszorításai közepette új luxusjacht avatására került sor. Ez Orbán Viktor strómanjánál, Mészáros Lőrincnél történt. A leggazdagabb magyar, a miniszterelnök fő pénztárosa egy 27 milliárd forintba, azaz 27 ezer millió forintba kerülő luxusjachton járta be Dél-Olaszországot. Ez több pénz, mint amit a kormány például a gyógyszeradóval hajtott be a magyarokon.

A Demokratikus Koalíció szerint amíg marad az Orbán-kormány, addig a magyarokra orbáni infláció és megszorítások, a fideszes elitre pedig további mesés gazdagodás vár – írja közleményében Barkóczi Balázs országgyűlési képviselő.

Luxusjacht: többe került, mint a gyógyszeradó.

A DK szóvivője úgy véli, ennek csak a kormányváltással lehet véget vetni. „A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány egy szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: le fogjuk törni az orbáni inflációt, az árak helyett a béreket és a nyugdíjakat fogjuk emelni, az ország pedig végre újra a magyarokról fog szólni és nem a leggazdagabb hatalmasok rongyrázásáról” – tette hozzá Barkóczi.

További közéleti cikkeinkért kattints ide! A luxusjacht személyzete rád sem főz? Te viszont szeretsz költséghatékony és finom ételeket készíteni? Akkor az EllenLábas csatornát ajánljuk neked.

loading...