
A lencsesaláta virslivel, vagy virslisaláta lencsével egy nagyon egyszerűen elkészíthető fogás. Annak sem kell megijednie tőle, aki nem szokott a konyhában sürgölődni.
A jó hírünk még vele kapcsolatban, hogy szinte alig kell hozzá valami. Kevés alapanyag szükséges ahhoz, hogy elkészüljön a legfinomabb lencsesaláta, amit akár sültek, főételek mellé, vagy magában is fogyaszthatunk.
Mitől annyira finom ez a lencsesaláta?
Ha röviden szeretnénk megfogalmazni, akkor azt mondanánk, hogy az összetevők ízének tökéletes harmóniájától. Ha hosszabban, akkor egyúttal be is mutatjuk az alapanyagokat.
A lencse egy „matt” ízű hüvelyes zöldség, amihez kiválóan passzol az intenzívebb, savanykás ízvilág. Éppen ezért esszük a lencsefőzeléket ecettel, citrommal. A lencsesaláta összetevői között szerepel a citrom leve, valamint a csemegeuborka is. Ezek összhangja pezsdíti fel az ízlelőbimbóinkat. Hozzátársul még a markánsabb nyers hagyma íze, amit tompít a lágy tejfölös, de szintén sokféle ízt magában foglaló tartármártás jellegű szószunk is. Nem maradhat el belőle a „tartalom sem,” ami esetünkben a virsli, mivel a többi ízt nem akarjuk megzavarni újabb élénk fűszerekkel. A só és a bors egyébként is mindegyiket felerősíti egy kicsit.
Fontos még az idő, amit a hűtőben tölt ételünk, hiszen szükség van az ízek összeérésére. Ehhez a legjobb esetben egy éjszaka szükséges, de ha csak 1-2 óránk van, akkor is finomat fogunk alkotni.
Lássuk a videót, amit érdemes végignézni, több fontos tanács is elhangzik benne:
További közéleti cikkeinkért kattints ide! Ha szeretnéd, megkóstolhatod a (szerintünk) tökéletes lecsót is ide kattintva.