Nyugdíjkorrekció: itt a megoldás az újabb áremelésekkel szemben

Nyugdíjkorrekció: erre lenne szükség a DK szerint.

Nyugdíjkorrekció lehet a megoldás az orbáni infláció újabb áremeléseinek átvészelésére. A kormány ugyanis a rossz gazdasági helyzet és a felelőtlen költekezés miatt eltörölte az árstopokat.

Negyedévenkénti nyugdíjkorrekció segítene a magyar időseknek

Negyedévenkénti nyugdíjkorrekció szükséges az árstopok eltörlését követő áremelésekkel szemben – véli az Árnyékkormány.

Gy. Németh Erzsébet szociális- és nyugdíjügyi árnyékminiszter közleményt adott ki az orbáni infláció csapása kapcsán. Újabb következménye van az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikájának, az árstopok kivezetése után ugyanis már 47,9 százalékkal lett drágább a bevásárlás.

Nyugdíjkorrekció: negyedévente kellene adni a DK szerint.

Az Árnyékkormány szerint az árstopok eltörlése és az azt követő áremelés is az orbáni megszorítások része. A nyugdíjasoknak a száguldó orbáni inflációval szemben nem látszatintézkedésekre, hanem valódi támogatásra van szükségük.

Nem évente, hanem negyedévenként kell nekik nyugdíjkorrekciót fizetni, mert mindenkinek jár a tisztességes, értékálló nyugdíj egy tisztességgel végigdolgozott élet után.

Ez főleg a mostani helyzetben elengedhetetlen, amikor az orbáni infláció nélkülözésre kényszeríti az időseket, és választaniuk kell étel és gyógyszer között. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek – zárja sorait Gy. Németh Erzsébet.

További közéleti témájú cikkeinkért kattints ide! Ha költségkímélő, magyaros vagy diétás ételek receptjeit keresed, az EllenLábas csatornát ajánljuk, Magyarország legizgalmasabb főzős csatornáját. 

loading...