Milánói sütőben, olcsón: extra finom, ezzel lenyűgözöd a családot

Milánói sütőben sütve. Isteni étel, amivel lenyűgözöd a családot.

Nagyon egyszerű elkészíteni, mégis különleges ez a recept, amit elhoztam nektek. A milánói makarónit nagyon régóta ismerjük már, de azt kevesen tudják, hogy nem egy olasz tradicionális ételről van szó. Ez sokkal inkább magyar fogás.

Éppen ezért miért ne ne nyúlhatnánk hozzá? A magyar milánói sokféleképpen ehető. Én most a hagyományos csőtészta helyett, vagyis az általunk „makaróninak” hívott (ezt sem így hívják az olaszok) tésztát szarvacska tésztára cseréltem. A végeredmény pedig nem a fazékban, hanem a sütőben készül el.

A sütés a milánói kiváló ízeinek összeérését segíti, illetve hozzájárul, hogy a tészta sehol se legyen száraz. Ami szükséges hozzá:

  • 20 dkg gépsonka
  • 20-30 dkg csiperke gomba picire szelve
  • 4 paradicsom apróra vágva
  • 30 dkg szarvacska tészta
  • sűrített paradicsom (passata di pommodoro) tehát nem a kis konzerves sűrítmény
  • 1 nagy fej hagyma kockára vágva
  • egy fej fokhagyma (ízlés kérdése, hogy mennyi, picike darabokban)
  • oregánó
  • bazsalikom (a friss a legjobb, utánozhatatlan. Ha az nincs, fagyasztott is kapható Lidl-ben, Tescoban, friss levelekből, isteni. A szárított semmire nem való, lehetőség szerint kerüljétek!)
  • só, bors
  • chili paprika (ezt pedig végképp mindenki maga tudja, hogy tesz-e bele, én extrém csípősen szeretek szinte mindent, de a receptjeimben ezt külön nem jelzem.)

Az elkészítést bemutatom az alábbi videóban:

További cikkeinkért kattints ide! Ha más receptre is kíváncsi vagy, itt tudsz feliratkozni az EllenLábas csatornára.

loading...