
Nagyon egyszerű elkészíteni, mégis különleges ez a recept, amit elhoztam nektek. A milánói makarónit nagyon régóta ismerjük már, de azt kevesen tudják, hogy nem egy olasz tradicionális ételről van szó. Ez sokkal inkább magyar fogás.
Éppen ezért miért ne ne nyúlhatnánk hozzá? A magyar milánói sokféleképpen ehető. Én most a hagyományos csőtészta helyett, vagyis az általunk „makaróninak” hívott (ezt sem így hívják az olaszok) tésztát szarvacska tésztára cseréltem. A végeredmény pedig nem a fazékban, hanem a sütőben készül el.
A sütés a milánói kiváló ízeinek összeérését segíti, illetve hozzájárul, hogy a tészta sehol se legyen száraz. Ami szükséges hozzá:
- 20 dkg gépsonka
- 20-30 dkg csiperke gomba picire szelve
- 4 paradicsom apróra vágva
- 30 dkg szarvacska tészta
- sűrített paradicsom (passata di pommodoro) tehát nem a kis konzerves sűrítmény
- 1 nagy fej hagyma kockára vágva
- egy fej fokhagyma (ízlés kérdése, hogy mennyi, picike darabokban)
- oregánó
- bazsalikom (a friss a legjobb, utánozhatatlan. Ha az nincs, fagyasztott is kapható Lidl-ben, Tescoban, friss levelekből, isteni. A szárított semmire nem való, lehetőség szerint kerüljétek!)
- só, bors
- chili paprika (ezt pedig végképp mindenki maga tudja, hogy tesz-e bele, én extrém csípősen szeretek szinte mindent, de a receptjeimben ezt külön nem jelzem.)
Az elkészítést bemutatom az alábbi videóban:
További cikkeinkért kattints ide! Ha más receptre is kíváncsi vagy, itt tudsz feliratkozni az EllenLábas csatornára.