Betegek, figyelem: súlyos figyelmeztetés a volt kórházigazgatótól

Kiadták a figyelmeztetést: durva időjárás vár ránk

Súlyos figyelmeztetést adott ki közleményében a volt kórházigazgató. Dr. László Imre, a DK egészségügyi szakpolitikusa a betegek tájékoztatásáért az alábbi információkat osztotta meg.

Már időpontot sem kérhetnek a betegek a létfontosságú szakvizsgálatokra az orbáni megszorítások miatt

Már időpontot sem lehet kérni a szigetszentmiklósi szakrendelőben olyan, sok beteg számára létfontosságú vizsgálatokra, mint a kardiológia vagy az ultrahang.

A betegek biztonsága a legfontosabb. A képen Dr. László Imre látható.

A Demokratikus Koalíció szerint az orbáni megszorítások miatt már olyan sok szakorvos hiányzik a szakrendelőkből, hogy már várólisták sincsenek, hanem egyszerűen megszűnnek az alapvető szakvizsgálatok. Nem ez az első ilyen eset.

Ez veszélyezteti a magyar betegek egészségét, sőt az életét is, mivel az orbáni infláció, a brutális áremelések miatt rengeteg ember fizetése és nyugdíja nem elegendő a súlyos összegekbe kerülő magánorvosi vizsgálatokra. Amíg Orbánnak és a fideszes milliárdosoknak luxuskórházak, modern magánrendelők járnak, addig magyarok milliói számára megszűnik az orvosi ellátás.

A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány arra készül, hogy kormányváltás után minden magyar számára biztosítsa az ingyenes, európai színvonalú orvosi ellátást, valamint letörje az orbáni inflációt, hogy ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

Zárja közleményét Dr. László Imre, volt kórházigazgató, egészségügyi szakpolitikus. További cikkeinkért kattints ide! Ha a politika helyett magyaros, de költségkímélő ételeket szeretnél főzni velünk, az EllenLábas csatornát ajánljuk.

loading...