Orbán, a nyájas hazudozó nem félti a kárpátaljai magyarokat

Orbán arról papol, hogy az ukránok bántják a magyarokat, miközben az ukrán-magyar összetételű hadsereg közösen védi a hazáját az orosz agresszorral szemben.

Imádkoznak a békéért, a magyarok életéért azok a honfitársaink, akik jelenleg is az Oroszország által indított, véres háborúban védik egymást és a hazájukat. Orbán egy nyájas hazudozó, aki elhiteti velünk, hogy érdekli a határon túliak sorsa. A valóság ezzel szemben az, hogy a haláluk sem foglalkoztatja őt, amíg Putyinnal kokettálhat.

A magyar kisebbség védelme komoly kötelezettség. Orbán Viktor mindent megtett annak érdekében, hogy Ukrajna ne lehessen NATO-tag, még a háború kitörése előtt. Ő volt az oka annak, hogy Oroszország minden akadálya elhárult ahhoz, hogy megtámadhassa Ukrajnát. Ezzel együtt az ott élő magyarokat is.

Orbán arra hivatkozott, hogy a kárpátaljai magyar kisebbségek joga sérül Ukrajnában

A Fidesz az emberi életek megóvása helyett inkább kulturális diszkriminációval foglalkozik. Azt színleli, hogy a kárpátaljai magyarokat védi, közben az egész médiabirodalmával Putyin érdekeinek megfelelően kommunikál. Továbbra is az ukrán-magyar konfliktusról papol, holott ez jelenleg a legkisebb problémája a külhoniaknak.

Azért nem lehetett NATO-tag Ukrajna, mert Orbán „védte” a magyarok jogait. Most mossa a kezét, miközben 30 halálos áldozata van eddig az orosz megszállási kísérletnek.

A leendő ukrán nagykövet felkarolta a kárpátaljai magyarokat

Sándor Fegyir, a Magyarországra delegált nagykövet, akinek Novák Katalin nem hajlandó aláírni a befogadó nyilatkozatát, az alábbi bejegyzést tette közzé:

„A Kárpátaljai Református Egyház lelkésze Péter tiszteletes úr meglátogatta az ország keleti részén tartózkodó kárpátaljai katonákat, hogy együtt beszélgessenek, imádkozzanak. Először a Beregszászi 73. zászlóalj honfitársait látogatták meg, majd az Ungvári 68. zászlóalj harcosokhoz mentek.

A fiúk örömmel fogadták a vendégeket, nagyon szívhez szólóra sikerült a beszélgetés. A beregszászi honfitársak egy igazi kárpátaljai bográccsal kedveskedtek.

Péter atya nem az első, aki az ország keleti részére érkezik, és önkéntes segítséget hoz mindenkinek, akinek szüksége van rá – elsősorban gyógyszereket, ruhákat és élelmiszereket.

A Kaszonyi közösségben (Beregszászi  járás) található Popovó faluban a háború kitörése után az egyházközség több száz bevándorlót fogadott be. A helyi lakosok lakhatást és élelmet biztosítottak a menekülteknek.

Honfitársaink erkölcsi támogatása nagyon szükséges a jelenleg fronton lévő katonáink számára. Isten szavának hallgatása ebben a nehéz időszakban mindannyiunknak további erőt ad. Köszönöm látogatását és imáját Péter tiszteletes úrnak. Istennek hála!”

 

Bízunk benne, hogy nem kell több magyarnak meghalni az értelmetlen, putyini háború miatt. Reméljük, hogy Orbán nem fog többet ártani a kárpátaljaiaknak, mint az oroszok!

További cikkeinkért kattints ide! Ha unod a politikát, de szeretsz főzni, nagyon érdemes ide kattintanod.

loading...