Tanárokra vadásznak Magyarországon: lencsevégre kapták őket

Tanárokra vadásznak az értékesítő cégek.

Tanárokra vadásznak Magyarországon. Olvasónk küldött egy fotót, amelyen kifejezetten a pedagógusokat állították célkeresztbe.

Tanárokra vadásznak azok az értékesítő cégek, akik megpróbálnak értelmiségi, a pedagógiai szakmából kiábrándult eladót találni. Olvasónk egy olyan fotót küldött, amelyen látható, hogy fizetett hirdetésben próbálják összelasszózni a tanárokat.

Nyilvánvalóan ezek a cégek tudják, hogy egy pedagógus a mostani fizetéséből nem tud megélni, a státusztörvény miatt sokak dobbantanának. Ilyenkor aztán előkerülnek azok a cégek, akik hosszas betanítás után igazi értékesítőt faragnak az egykori katedrán oktató tanárokból.

Tanárokra vadásznak az értékesítő cégek. A fotón az egyik ilyen cég hirdetése, ahol karriert ajánlanak egykori pedagógusoknak.
Olvasónk fotója: tanárokra vadásznak az értékesítő cégek

Tanárokra vadásznak: tavaly még a gyermeked témazáróját javította, idén már biztosítást tukmál rád

Az elkeseredett, családját eltartani akaró, többdiplomás tanár fizikai munkát is szívesen elvégez, ha áruházi alkalmazottként kétszer annyit is kaphat, mint az iskolában. Nem csoda, hogy az MDRT nevű cég magáénak akarja tudni a kiábrándult oktatókat. Ahogy ők fogalmaznak, „pénzügyi szakembert” képeznek belőle. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy leendő munkatársuknak különféle termékeket kell eladnia ismerősöknek vagy ismeretleneknek.

Ez a „karrier” vár a tanárokra? Ide jutottunk? Ki fogja tanítani a most felnövő generációt? Halőrök járőröznek a rendőrök helyett, és majd pedagógiai asszisztensek készítenek fel érettségire? Vagy felsőbb évesek okítják az alsóbb éveseket?

Ezt a jövőt adja nekünk az Orbán-kormány.

További cikkeinkért kattints ide! Ha a politikát unod, de szeretsz főzni, ajánljuk az EllenLábas csatornát, ahol számos diétás vagy éppen magyaros és költségkímélő receptet találsz.

 

loading...