Novák Katalinnak ez nagyon ciki: az USA fityiszt mutatott neki

Joe Biden Novák Katalinnal. A kép illusztráció.

Nagyon kellemetlen lehet Novák Katalinnak, hogy az USA lényegében semmibe veszi a kegyelmét. A terrorizmusért korábban elítélt Budaházy és társai ugyanis felkerültek az Egyesült Államok repüléstilalmi listájára.

Az FBI Terrorista Átvilágító Központja (Terrorist Screening Center – TSC) által vezetett nyilvántartás egy korábbi változatából derült ki mindez, amit a Népszava szúrt ki. Ezt a listát rendszeresen frissítik, azonban az aktuális nem kérhető le biztonsági okokból.

Nagy érvágás Novák Katalinnak: sehol sem veszik komolyan a díszállamfőt

Novák Katalinnak ez az információ aligha növeli a renoméját, hiszen az ő kegyelme Nyugaton mit sem számít. Pontosan tudják, hogy a Fideszt szolgálja hűen, és semmi köze nincs az eredetileg független intézményhez. A politikai kegyelem pont ugyanolyan visszataszító egy jogállamban, mint a koncepciós per. Valakit politikai okok miatt ítélnek el vagy engednek ki, lényegében egyre megy. A jellemtelenség mértéke egy szinten áll mindkét esetben.

Tudja ezt az Amerikai Egyesült Államok vezetése is, éppen ezért nem Novák Katalin szavára hallgatnak, amikor összeállítják a listát azokról a terrorista-gyanús személyekről, akik nem utazhatnak az USA-ba repülővel.

Ahogy köztudott, Budaházy Györgyöt eredetileg 17 év szabadságvesztésre ítélték az első fokú eljárás során, azonban a megismételt új eljárásban jogerősen 6 év fegyházra ítélték idén márciusban. Novák Katalin áprilisban adott kegyelmet Budaházynak és bűntársainak.

További cikkeinkért kattints ide! Ha unod a politikát, de érdekel a főzés, diétás vagy magyaros, költségkímélő ételekért kattints ide!

loading...