Barkóczi Balázs: Orbán miatt adják fel álmaikat a diákok

A DK válaszolt Szijjártónak. A képen Barkóczi Balázs.

Orbán Viktor cserbenhagyta az egyetemistákat, a brutális albérletárak sok felvett diákot kényszeríthetnek álmaik feladására. Erről Barkóczi Balázs oktatási és kulturális árnyék-miniszter ír közleményében.

Ma este véget ér a várakozás, kihirdetik a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A frissen felvett egyetemisták közül sokan kezdenek albérlet keresésbe, ám egyre nehezebb dolguk van. Idén az átlagos albérleti díjak már a havi 200 ezer forintot is meghaladhatják. Ebben az árban még nincsenek benne az Orbán-kormány hétszeres rezsiemelésének költségei.

Az Árnyékkormány szerint az albérletárak brutális emelkedése miatt már a frissen felvett egyetemisták is a bőrükön érzik az Orbán-kormány megszorításait.

Barkóczi Balázs: amíg Orbán marad, addig az orbáni infláció is marad, vele a megfizethetetlen albérleti díjakkal

Orbán Viktor cserbenhagyta a diákokat, hiszen kollégiumi férőhely alig van, az ösztöndíjak és a szociális támogatások összege csekély, a hallgatók családjainak jövedelmét pedig felfalja az orbáni infláció. Így kevesen fogják tudni kifizetni a hatalmasra duzzadt albérleti díjakat és rezsiszámlákat, emiatt sokan egyetemi álmaik feladására kényszerülnek.

Amíg Orbán marad, addig marad az orbáni infláció és maradnak a megfizethetetlen albérleti díjak. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és végre ne az albérleti árak, hanem a kollégiumi férőhelyek száma és az egyetemisták támogatásai emelkedjenek – zárja sorait Barkóczi Balázs.

További cikkeinkért kattints ide! Ha unod a politikát, és főznél valami finomat, nézz körül itt!

loading...