Barkóczi Balázs: A megszorítások miatt már kilencedik hónapja csökkennek a reálbérek

A DK válaszolt Szijjártónak. A képen Barkóczi Balázs.

Barkóczi Balázs: Felfalja a magyarok fizetését az orbáni infláció, a megszorítások miatt már kilencedik hónapja csökkennek a reálbérek.

Már kilencedik hónapja folyamatosan csökkennek a reálbérek a KSH friss adatai szerint. Vagyis napról napra egyre kevesebbet ér a magyarok fizetése a boltokban. Egyre kevesebb pénz marad a rezsiszámlákra, üzemanyagra, hiteltörlesztésre, kevesebbet fordíthatunk gyermekeinkre.

A Demokratikus Koalíció szerint az orbáni infláció felfalja a magyarok fizetését, hiszen a folyamatos áremelések és megszorítások miatt egyre kevesebbet ér a magyarok fizetése.

Az orbáni infláció továbbra is messze a legnagyobb Európában, a magyar áremelések mértéke a háromszorosa az európai uniós átlagnak. Árakban elsők vagyunk, a magyar fizetések azonban a legrosszabbak közt vannak az Európai Unióban. Nem létezik sem szankciós, sem háborús infláció, csak orbáni infláció, hiszen a többi európai országban nyoma sincs ekkora áremeléseknek. Tehát amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció.

A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, bevezesse az európai minimálbért, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...