Friss időjárás: viharos éjszaka jön

Friss időjárás: viharos éjszaka jön

Friss időjárás: viharos éjszaka jön.

Frissült az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése: az éjszaka további zivatarok, csökkenő eséllyel heves zivatarok várhatók. Az OMSZ bejegyzése:

„FRISSÜLT A VESZÉLYJELZÉS

ZIVATAROK, CSÖKKENŐ ESÉLLYEL HEVES ZIVATAROK

Ma több hullámban várhatóak nyugat, délnyugatról kelet, északkelet felé mozgó zivatarok, heves zivatarok. Az ország déli és keleti részein van még némi esély heves zivatarra, másutt minimalizálódott az esély. A heves zivatarokat erősen viharos, károkozó (>90-100 km/h) szélrohamok, nagy méretű jég (>2-4 cm), és felhőszakadás (általában >25-35 mm) kísérhetik. Estétől északnyugat felől lassan stabilizálódni kezd a légkör, de a zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg.

Éjszaka a déli megyékben fordulhatnak elő újabb zivatarok. Holnap napközben elsősorban az Északi-középhegységben és az Alföld északkeleti tájain lehetnek zivatarok, de az északnyugati tájakat leszámítva másutt sem zárható ki néhány zivatar. A zivatarokat heves kísérőjelenségek már nem kísérik, átmenetileg viharos széllökés (~60-80 km/h), kisebb méretű jég és intenzív csapadékhullás előfordulhat.

Holnap az északnyugati megyékben zivataroktól függetlenül is időnként viharossá fokozódik az északnyugati szél.”


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...