Átalakíthatják a tanév rendjét bizonyos iskolákban

Átalakíthatják a tanév rendjét

Átalakíthatják a tanév rendjét.

A 2023/2024-es tanévtől kezdődően a szakképzésben önálló jogszabály határozza meg a tanév rendjét – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

A korábbi szabályozás szerint a szakképző intézményekben megegyezett a tanév rendje a köznevelési intézményekével. Az új rendszer bevezetését a szakképzés jellegéből adódó eltérésekkel indokolja a minisztérium.

Hogy pontosan milyenek lesznek a változások, az még nem derült ki. Azt mindenesetre már megírták, hogy a nyári szakmai gyakorlatot az előző, közneveléssel megegyező tanrend nem vette figyelembe, úgyhogy arra most lehet számítani, hogy ez benne lesz az átalakításban. Továbbá vannak olyan sajátos, a szakképzés egészét érintő események, specialitások, oktatásszervezési lehetőségek és igények, amelyek egységes szabályozása miniszteri rendeleti szinten indokolt – tette hozza a tárca.

A felvétel és a beiratkozás, a tizedik évfolyamos mérések, valamint az érettségi vizsga időszaka a szakképzésben és a köznevelésben továbbra is azonos, a köznevelési szabályozáshoz igazodó marad – olvasható a közleményben.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...