Orbán megőrül, ha meglátja, mit művelnek ezek a fiatalok

Leleplezte Orbánt egy volt fidelitasos

Orbán megőrül, ha meglátja, milyen frappáns ötlettel rukkolt elő fiatalok egy csoportja. A budapesti Rákóczi úti Libri mellé települtek ki, hogy tiltott, használt könyveket osztogassanak díjmentesen.

„Ezek a csodás emberek antikváriumból összegyűjtött tiltott könyveket kínálnak ingyen, csomagolás nélkül a Rákóczi úti Libri sarkán, Szapphótól Nádasdyn át Kiss Tibor Noéig. A héten még minden délután ott lesznek, érdemes arra járni” – írja a Labrisz Egyesület. Az érdekvédő szervezet egy fotót is mellékelt róluk.

Orbán megőrül, ha meglátja, mit találtak ki ezek a fiatalok. A képen négy fiatal látható, akik betiltott könyveket árulnak egy standnál.

Az összes olyan könyv, amely bármilyen módon ábrázolja a homoszexualitást, teljesen eltűnhet a magyar könyvesboltok széles választékából. Függetlenül attól, hogy annak milyen művészi értéke van.

A Libri könyvesboltlánc felmérte, mely üzleteiben nem lehet forgalmazni ezeket a kiadványokat a törvény miatt. A jogszabály szerint tilos LMBTQ-témájú könyveket árusítani, legyen az ifjúsági vagy felnőtteknek szóló, még fóliázott formában sem, ha az adott könyvesbolt területén található 200 méteres körzetben oktatási vagy vallási intézmény. (A jogszabály arra nem tér ki, hogy a templomban gyűlölködni, és a Fidesz-propagandát szajkózni továbbra is lehet.)

A legnagyobb forgalmú Libri boltokból tűnhetnek el az ilyen jellegű könyvek. Ilyenek a budapesti és nagyobb vidéki városok központjában, bevásárlóközpontokban vagy közlekedési csomópontok közelében található üzleteik.

Azért vajon a Fidesznek kampányoló, vagy a Fideszben politizáló melegek gyomra összeszorul, amikor azt látják, hogy értékes könyveket fóliáznak le, és tüntetnek el a könyvesboltokból? Nem tudjuk, de tiltással semmire nem mennek, mert ahogy a fenti példa is mutatja, Orbán megőrül, ha meglátja a kitelepülő, könyvosztó fiatalokat, akik sokkal nagyobb figyelmet vonnak ezekre a könyvekre, mint a fóliázás előtti időszakban.

További cikkeinkért kattints ide! Ha unod a politikát, és főznél valami diétás, vagy éppen költségkímélő ételt, ide kattints!

loading...