Az alvás szerepe a kisgyerekek életében

Az újszülöttek számára a nap jelentős része, körülbelül 16 óra alvással telik. Ez az alvás rendkívül aktív, mivel körülbelül a fele REM-alvási szakasz. A kutatók sem tudják pontosan, miért ilyen magas ez az arány, de nagy valószínűséggel a tanulás intenzitásával van összefüggésben.

 

Számos vizsgálat szerint ugyanis a REM-fázis és a memória működése között kapcsolat fedezhető fel. Feltételezhetően az ember csecsemőkorban jóval több információt sajátít el, mint bármely más életkorban. Ugyanakkor ennek eredménye csak később jelentkezik. Mindezek tudatában fontos, hogy a baba jól, kényelmesen, nyugodtan aludjon, melyet a Cseppke by MerinoGold termékei: párnák, takarók, ágyneműhuzatok, hálózsákok nagymértékben elősegítenek.

 

A cirkadián ritmus

 

Sokan úgy vélik, hogy a baba alvása nem követi a cirkadián ritmust, azonban ez nem egészen így van. Még ha az alvás-ébrenlét fázisaiban ez nem is jelenik meg, azonban a testhőmérséklet napi változása jól mutatja, hogy a baba szervezete már egy-két hónapos korban követi a cirkadián ritmust.

 

Emellett az órabeállító tényezők is segítenek ebben, mint például a fény és a sötétség folyamatos váltakozása, az etetések ritmusa, illetve a baba környezetében élők szokásai. Ez jól mutatja, hogy mennyire fontos, hogy a baba életében már a kezdetektől fogva megjelenjen a rendszeresség, vagyis mindennek legyen meg a maga ideje.

 

Egyensúly a baba és az anyuka ritmusa között

 

Nagyon fontos megtalálni egyfajta arany középutat, mely a gyerek és az anyuka számára is megfelelő. Ez a harmonikus ritmus biztosítja, hogy mindkét fél kiegyensúlyozott legyen. Csábítónak tűnhet, hogy előrébb hozd az esti etetést, hogy mielőbb ágyba kerülj, azonban ennek meglesz a böjtje, mivel a baba előbb fog felébredni az éjszaka közepén, mert korábban megéhezik.

 

Ha már van egy jól kialakult rendszer, akkor érdemes ahhoz ragaszkodni, különben fennáll az esélye, hogy zavar támad és egy ördögi kör alakul ki.

 

Segítség a nyugodt, pihentető alvásban

 

Életünk során közel harminc évet alvással töltünk, mely meghatározó tényező számos élettani folyamatunk működésében. A pihentető, nyugodt alvásban nagy szerepet játszik az optimális alvókörnyezet kialakítása. A MerinoGold ágynemű termékcsalád különlegessége, hogy a silverline, merinói gyapjú, kasmír, valamint az Adaptive Thermo Control anyagok intelligenciáját ötvözve jött létre. A Cseppke révén pedig már a legkisebbek is élvezhetik előnyeit.

 

A merinó juh gyapja rendkívül különleges, mivel a legtermészetesebb hőszabályzó. Emellett a penésznek és a baktériumoknak is kiválóan képes ellenállni. A hozzákevert kasmírszál pedig csak még puhábbá teszi az anyagot.

 

Ráadásul a kasmír kiváló hő- és nedvességszabályzó tulajdonságokkal is rendelkezik. Az adaptive hőszabályozás pedig azt jelenti, hogy a kelme képes dinamikusan reagálni a testhőmérséklet változásaira.

 

Ha szeretnéd, hogy gyermeked kényelmesen, nyugodtan aludjon, akkor a Cseppke by MerinoGold termékcsalád termékeivel ezt könnyen biztosíthatod!loading...