Az orbáni infláció mellett is van élet: tanácsok nyugdíjasoknak

Nyugdíjkorrekció: erre lenne szükség a DK szerint.

Az orbáni infláció sokaknak okoz nehéz hétköznapokat. Praktikus és konkrét tanácsokat adunk, hogy túléljük a Fidesz legszűkebb esztendőit. Az alábbiakban ezekről lesz szó.

Orbán Viktor kontár kormányzásának inflációs hatása a nyugdíjasokra nagy kihívást jelent. Ennek okait részletesebben is vizsgálhatjuk. Most röviden foglaljuk össze. A legfőbb probléma, hogy 2010 óta csak hitegeti a Fidesz-KDNP kormány az időseket. Érdemi segítséget nem nyújt, hacsak Európa legnagyobb, szűnni nem akaró inflációja nem számít annak.

Az orbáni infláció egyenlő a nélkülözéssel, a nyomorral, az éhséggel és a betegséggel

Egy ilyen álnok rendszerben a legrosszabb dolog, amit tehetünk, az nem más, mint a kormányba vetett bizalom. Ha eddig nem segített, és rosszabb lett a helyzet, a továbbiakban sem fog. Éppen ezért azt javasoljuk az időseknek, hogy próbáljanak meg lehetőségeikhez mérten saját maguk megkeresni a lehetőségeket, amelyek könnyíthetnek az orbáni infláció hatásain!

  1. Helyi támogatások: Keresd meg a helyi önkormányzatok által nyújtott támogatásokat és segélyeket. Számos város és település nyújt olyan támogatásokat, amelyek könnyebbséget jelenthetnek a rezsiköltségekben vagy az egészségügyi ellátásban. Ne félj segítséget kérni az önkormányzatoktól!
  2. Élelmiszerbankok és adományozás: Keress olyan helyeket, ahol ingyen vagy alacsony áron juthatsz hozzá élelmiszeradományokhoz. Az élelmiszerbankok és helyi jótékonysági szervezetek sokaknak nyújtanak segítséget. Sokszor civil szervezetek is segítenek ebben. Nem tudod, hogy működik-e a településeden vagy környékén ilyen? Keresd fel a családsegítőt, falvak esetében az önkormányzatnál érdeklődj!
  3. Lakhatási támogatások: Informálódj a lakhatási támogatásokról, amelyek segíthetnek a lakbér megfizetésében, vagy lépj kapcsolatba szociális munkással, aki segíthet a lakhatási kérdésekben.
  4. Egészségügyi ellátás: Amikor úgy érzed, problémád van az egészségeddel, ne habozz orvoshoz fordulni. Magyarországon embertelen körülmények uralkodnak néhol, nem éri meg kórházba kerülni. Nem beszélve a végeláthatatlan várólistákról. Amint tudsz, jelentkezz be, és inkább a megelőzésre koncentrálj, bármilyen betegségről is van szó! A gyógyszereket írasd fel előre, mert több készítmény is hiánycikk volt az elmúlt időszakban, ne maradj gyógyszer nélkül!
  5. Élelmiszer- és költségcsökkentés: Kerüld a drágább élelmiszerek és termékek megvásárlását, és figyelj az akciókra! Ismerd meg azokat a termékeket, amelyek tartósabbak és gazdaságosabbak lehetnek hosszú távon. Ezek közül sok olyan étel és alapanyag található, amelyeket talán eddig nem is ismertél. Légy nyitottabb az újdonságokra, és nézz körül itt, számos receptet mutatunk be neked!
  6. Csoportos vásárlás: Keress olyan közösségi csoportokat, amelyek csoportosan vásárolnak, hogy nagyobb kedvezményeket érhessenek el. Állj össze a szomszédokkal, akik hasonló helyzetben vannak, spóroljatok együtt, nagyobb tételekben vásárolva!
  7. Mentális és lelki támogatás: Ne felejtsd el a lelki egészségedet sem! Keress olyan támogató közösségeket, akik segíthetnek a stressz és szorongás kezelésében.

Fontos megérteni, hogy nem vagy egyedül, és számos segítő kéz áll rendelkezésedre. A fenti tanácsok segíthetnek az Orbán Viktor miatti infláció idején. További cikkeinkért kattints ide!

loading...