Spanyolország durván szégyenbe hozta a Fideszt

Leleplezte Orbánt egy volt fidelitasos

Spanyolország durván szégyenbe hozta a Fideszt. A spanyolok tudnak valamit, amiről Orbán Viktor csak álmodozik. Ennek persze a magyar emberek isszák meg a levét.

„+1,6%. Egyegész hattized százalék, ennyi volt a spanyol éves infláció júniusban. Az semmi” – hívja fel a figyelmet a Facebookon a Vakmajom nevű blog.

A háztartások rezsije 20%-kal alacsonyabb (!), mint a háború kitörése előtt. Ezt összhangban áll azzal, ahogy a piacon is összeomlottak az energiaárak, és ez az esés természetesen átment a lakossági árakba. „Csomó alapvető élelmiszer ÁFÁ-ját pedig év elején levágták nullába, zéróba, semmibe. Nem kopaszt, nem szopat az állam a bajban, hanem adócsökkentéssel próbál segíteni.

Az infláció letörésében Spanyolország az egyik legsikeresebb fejlett állam. Mégis, a választók ki vannak akadva, mert így is 1,2% (huhhh) reálbércsökkenést szenvedtek el, őket ne szívassa az állam, és ezért a közelgő választáson minden bizonnyal elzavarják  a kormányt a fenébe kapálni, és választanak egy másikat. Mert rohadtul elégedetlenek.

Spanyolországban, a jogállamban, valódi parlamentáris demokráciában így. Nagy különbség nem lesz, a gazdaság szép csöndben növöget, prosperitás van, totál mindegy, miféle kormány van, a független intézmények és a piac működnek. 

Szabadság van. Az csinál rendet.”

Orbán Viktor nem tud kormányozni, a magyar infláció még mindig 20 százalék körül robog, miközben Nyugat-Európában már rég egyszámjegyű az infláció.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...