DK: Már a lakossági folyószámlákon lévő pénzekre áhítozik a kormány, ez a vörös vonal

DK: Már a lakossági folyószámlákon lévő pénzekre áhítozik a kormány, ez a vörös vonal

Már a lakossági folyószámlákon lévő pénzekre áhítozik a kormány. El a kezekkel a magyarok fizetésétől és nyugdíjától – követeli közleményében a Demokratikus Koalíció.

„Azok után, hogy a kormány megadóztatta a megtakarításokat, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára, Túri Anikó már arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy „érdemes lenne megmozgatni a lakossági folyószámlákon tartott 6-7 ezer milliárdot”. A kormány tehát a sok lopás miatt előbb elvesztette az EU-s pénzeket, utána megszorításokkal, adó- és áremelésekkel, különadókkal szipolyozta ki a magyar vállalkozások és családok költségvetését, most pedig már az emberek bankszámláin lévő pénzekre ácsingózik.

A Demokratikus Koalíció figyelmezteti a kormányt:

el a kezekkel a magyarok bankszámláitól, el a kezekkel a magyarok fizetéseitől és nyugdíjaitól!

Ez a vörös vonal, amit nem szabad átlépni, mert ha a kormány a magyarok utolsó forintjaihoz is hozzányúl, akkor itt kő kövön nem fog maradni.

Ne is beszéljenek arról, hogy a bankszámláinkon lévő pénzt akarják megmozgatni, mert mindannyian tudjuk, hogy ennél a kormánynál ez mit jelent, és ez a mozgás milyen irányú szokott lenni: a pénzünket elveszik, hogy aztán a végén a leggazdagabb fideszes oligarcháknál kössön ki.

A DK szerint a magyarok megmaradt pénzének biztonságát csak a kormányváltás garantálná, hiszen a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány egy szociáldemokrata kormányzásra készül. Mi nem elvenni akarjuk a magyarok fizetését és nyugdíját, hanem emelni” – szögezik le.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...