Árnyékkormány: bármikor elromolhat a klíma a kórházakban

Árnyékkormány: bármikor elromolhat a klíma. Dr. Komáromi Zoltán közleménye.
Komáromi Zoltán árnyékminiszter

Árnyékkormány: Ha egy héten belül kétszer is elromolhatott a klíma a Honvédkórházban, akkor bármikor megtörténhet újra. Komáromi Zoltán Egészségügyi árnyékminiszter közleménye.

A Népszava szerint egy héten belül már másodszor fordult elő, hogy a Honvédkórházban leállt a klímaberendezés, emiatt pedig műtéteket kellett átszervezni. Holott a klíma egy műtőben épp olyan alapfeltételnek minősül, mint a műtőasztal vagy az orvosi eszközök. Ilyen melegben ugyanis sokkal nagyobb a fertőzésveszély. Ráadásul az amúgy is nagy megterhelés alatt dolgozó szakemberek teljesítményét a rosszabb munkakörülmények tovább veszélyeztetik.

Az Árnyékkormány szerint ez az állapot fenntarthatatlan.
Kép forrása: MTI

Az Árnyékkormány szerint, ha egy héten belül kétszer is elromolhatott a klímaberendezés az ország egyik vezető kórházában, akkor bármikor megtörténhet újra. Egy olyan országban, ahol bő egy évtizede csökken az orvosok és ápolók száma. Ott, ahol már az alapvető működést veszélyezteti az egészségügy-ellenes döntések miatt kialakult szakemberhiány. Egy ilyen országban megengedhetetlen.

Az Árnyékkormány szerint ugyanúgy a kormányt terheli a felelősség, ha egy kórházban épp nem a szakemberhiány miatt alakul ki baj. A technikai feltételek hiánya miatt is maradnak el műtétek. Hiszen egy nap, de akár egy óra késlekedésen is emberéletek múlhatnak. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után helyrehozza az Orbán Viktor által tönkretett magyar egészségügyet, és Magyarországon újra az emberélet legyen a legnagyobb érték az ellopható pénz helyett – zárja sorait Komáromi Zoltán.

További cikkeinkért kattints ide! Ha érdekel Magyarország egyik legizgalmasabb főzős csatornája, ide kattints!

loading...