Deutsch Tamás olyat mondott, amire senki nem számított

Deutsch Tamás olyat mondott, amire senki nem számított
Kép forrása: MTI

Deutsch Tamás olyat mondott, amire senki nem számított. Szájer Józsefről beszélt egy interjúban.

Folyamatosan „baráti” tűz alatt voltunk az Európai Néppártban, „az egész olyan volt, mint egy toxikus munkahelyi környezet” – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője az Indexnek.

Úgy gondolja, szélesítette, bővítette a mozgásterüket, hogy 2021-ben kiléptek a Néppártból. Szerinte úgy érezték magukat, „mint a Kádár-korszakban, ahol a folyamatos öncenzúra teljesen szétzilálta a rendszerkritikus értelmiséget”. Deutsch ma arra lát esélyt, hogy akár már a jövő júniusi EP-választás előtt csatlakozhat a Fidesz az Európai Konzervatívok és Reformisták pártcsaládjához és frakciójához.

Az interjúban szóba került Szájer József is. Ő volt az a fideszes EP-képviselő, aki 2020 decemberében mondott le mandátumáról, miután a kijárási tilalom idején részt vett egy brüsszeli melegorgián, és a rendőrség elől az ereszcsatornán lemászva próbált elmenekülni.

„Szájer Józsefnek szerintem már újra játékban kellene lennie, mert szükség van a tudására és a tapasztalatára, de az esetleges visszatérése az ő személyes döntése”

– fogalmazott Deutsch. Szájer helyzetét leginkább egy olyan sportolóéhoz lehet hasonlítani szerinte, akinek volt egy súlyos sérülése, de már újra teljes értékű edzésmunkát végezhet.

„Hogy pontosan mi lehetne a feladata, mi lenne a kontribúciója – hogy ilyen okoskodó kifejezést használjak –, azt nem tudom, de szeretném, ha újra a pályára lépne”

– tette hozzá.

A Fidesz EP-képviselője arról is beszélt, hogy „Józsi soha nem tagadta a szexuális irányultságát, de valóban nem tett a nagy nyilvánosság előtt manapság oly divatos bejelentést, coming outot.” Deutsch szerint ez magánügy, és nem lehet kötelezően elvárni egy közszereplőtől, hogy nyilvános önvallomást tegyen a szexuális irányultságáról. „Kíváncsi leszek majd, hogy az LMBTQ-közösséggel oly annyira rokonszenvező liberális és baloldali politikusok és megmondóemberek hányszor fogják majd őt – nyilvánvalóan az európai értékek nagyobb dicsőségére – simán »lebuzizni«. Nincsenek illúzióim” – tette hozzá.

Deutsch Tamás az interjúban beszélt arról is, hogy a nyugat-balkáni bővítés az Európai Unió stratégiai érdeke lenne. Deutsch szerint Brüsszel tesz erre, ami mögött ő a nyugat-európai elitekre jellemző gyávaságot látja.

„A Nyugat-Balkán olyan, mint egy tárt karokkal felénk szaladó gyönyörű nő, aki át akar ölelni bennünket, de mi hülyén viselkedve eltoljuk magunktól”

– fogalmazott a Fidesz EP-képviselője. Deutschnak meggyőződése, ha a következő negyed évszázadban végleg megroppan valami az EU-ban, akkor annak az egyik oka biztosan a nyugat-balkáni bővítés elmaradása lesz.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...