Mi lesz a családi adókedvezménnyel és a családi pótlékkal? – A DK válaszokat követel

A lélegeztető-gépeken sokat lopott a kormány. A képen Arató Gergely.
Kép forrása: MTI

Mi lesz a családi adókedvezménnyel és a családi pótlékkal? A DK Orbán Viktortól és minisztereitől vár választ a már kormányhatározatba foglalt megszorítócsomaggal kapcsolatban.

Bő egy hete jelent meg az a vészjósló kormányhatározat, amely összefoglalja az Orbán-kormány következő megszorítócsomagját, emlékeztet közleményében a Demokratikus Koalíció.

A határozat a családtámogatásokon; azaz a családi adókedvezményen, a családi pótlékon, az anyasági és lakhatási támogatásokon, valamint a nagycsaládos kedvezményeken akar „megtakarítást”, azaz megszorítást elérni. A megszorítócsomag tervét maga a miniszterelnök, Orbán Viktor írta alá. Annak részletes tartalmáról azonban azóta is titkolózik az ország előtt.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdésben követel választ Orbán Viktortól és minisztereitől az újabb megszorítócsomaggal kapcsolatban.

  • Mire készülnek?
  • Csökkentik vagy el is törlik a családi adókedvezményt és a családi pótlékot?
  • Mit fognak tenni az anyasági és lakhatási támogatásokkal?
  • Véget érnek-e a nagycsaládos kedvezmények?
  • Hány milliárd forintot akar a kormány megszorítani – vagy ahogy ők mondják, „megtakarítani” a családtámogatásokon?

– sorolja a súlyos kérdéseket a DK közleménye.

A DK szerint a magyaroknak joguk van tudni, hogy mi vár rájuk, ha marad az Orbán-kormány. Leszögezik azt is: a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak, valamint a családok megtakarításai emelkedjenek.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...